#Opinie: Lucrurile nu pot sa ramana asa. Doamna ministru a sabotat calitatea invatamantului prin invrajbirea parintilor contra profesorilor, macar fara sa aiba vreun motiv intemeiat

Am primit pe email urmatorul mesaj, cu rugamintea de a-l publica pe blog.

Astept si opiniiile voastre legate de evenimentele actuale sau de experiente proprii pe care doriti sa le impartasiti cu cititorii blogului Meseriadeparinte.ro

******************************

#Opinie: Lucrurile nu pot sa ramana asa. Doamna ministru a sabotat calitatea invatamantului prin invrajbirea parintilor contra profesorilor, macar fara sa aiba vreun motiv intemeiat

“Totul a fost pus la cale dinainte, a fost regizat, dupa cum si-a recitat poezia doamna ministru, dupa exprimarea “copiii frumosi” la care nici nu se uitase macar, dupa pozele in care nu avea absolut niciun contact vizual cu elevii, dupa toate legile invatamantului si ale moralei incalcate de catre Ea insesi si, cel mai grav, dupa faptul ca, la intalnirea cu primarul, o pustoaica paparazzi i-a luat vorba din gura si a continuat ea interogatoriul, doamna ministru hlizindu-se complice la paparazzi.

Aceasta denota faptul ca Educatia in Romania este condusa de catre media, respectiv publicul, anume parintii care habar nu au acestia ce inseamna sa te afli la catedra zi de zi. M-a ingrijorat foarte mult tonul de superioritate, zeflemitor, pe care l-au avut atat doamna ministru, cat si paparazzi fata de niste oameni in varsta, cu functii, din acel sat. Atat fata de doamna invatatoare, cat si fata de primar, consilier, doamna directoare, daca au ceva de reprosat, nu numai ca se face in spatele usilor inchise, ci numai in urma unui audit financiar-contabil, respectiv brigada in scoala, iar nu prin show televizat menit sa demoleze toate forurile de control si reprezentantii institutiilor Statului roman.

Doamna ministru s-a comportat superficial, ca o amatoare, acuzand pe nedrept un cadru didactic care isi facea meseria, folosind un vocabular peiorativ si amplificator, cu o atitudine de hartuiala (nu hartuire!), menita sa hraneasca atutudini negative fata de reprezentantii si, mai ales, infaptuitorii de Educatie din Romania.

Sabotand CALITATEA INVATAMANTULUI ROMANESC, doamna ministru continuat miscarea de invrajbire a parintilor si a cadrelor didactice, incalcand legea nescrisa, legea sfanta de a facilita prin orice mijloace comunicarea si colaborarea dintre familie si corpul profesoral. Motivul pentru care doamna ministru a sabotat invatamantul din Romania rezida in motive politice, anume alegerile urmatoare, in scopul de a castiga electorat pentru partidul din care dansa face parte si de la care are de castigat.

Da, stiu, nu am probe concrete, dar e bine sa afle lumea si motivele ascunse, asa cum si domnia sa a sadit deja samanta de discreditare a colegilor cu care, pana de curand, a impartit aceeasi paine. In loc sa acuze un cadru didactic aflat in timpul actului de predare, mai bine doamna ministru s-ar preocupa ca elevii sa aiba manuale care sa nu fie PLINE-PLINE DE GRESELI, iar acestea sa intre in posesia lor inca din prima zi de scoala!!!

Sa se asigure ca in fiecare sala de clasa exista cate un laptop in permanenta, si cel putin cate un dulap!

Ca profesorii nu se imbulzesc pe o singura imprimanta, care periodic ramane fara tus si coli de xerox!

Doamna ministru acuza profesorii ca ridica tonul (educatia nu imi permite sa folosesc acelasi cuvant, atat de urat, pe cale l-a folosit dansa), la clase dintre care unele contin si cate 38 de elvi, la clase cu elevi cu CES, care fug continuu din banci, tipa in timpul orelor, lovesc fara discernamant si scuipa in toate directiile. E ca si cum eu as pleca cu un copil mic in vizita, nemancat si nedormit, si nu inteleg de ce acesta e marait si nervos.

Materiale didactice de la Minister nu primim, fondul clasei nu avem voie sa il strangem, singura sursa pentru sustinerea actului didactic la clasa ramanand salariul nostru lunar!!!

Ca daca nu scoti bani din buzunarul propriu, cum sa tii acei elevi in banci in fiecare zi?

Cum sa vina elevul la scoala si tu sa ii tii orele cu o creta si o tabla neagra, in fiecare zi, zi de zi?!

Pentru ca da, sunt scoli unde astea sunt toate conditiile oferite de Minister. Inclusiv fara manualele pline de greseli, care, dupa ce ca sunt asa cum sunt, ajung abia in semestrul al doilea!

Deci Ministerul Educatiei ofera conditii ZERO de desfasurare a muncii, ii interzice cadrului didactic sa stranga pana si fondul clasei de la parinti, dar il arata cu degetul, il acuza si il ponegreste in mod public, in fata intregii tari!

Oare acea doamna invatatoare mai ridica tonul (aka urla) la copii, daca acestia erau in numar de cel mult 15 in sala de clasa?!

Daca aveau covoras pe care sa-l pastreze curat purtand PAPUCEI, ca sa aiba pe ce sa se aseze in timpul activitatilor specifice clasei pregatitoare?

Mai era nevoie sa ridice tonul, daca avea materiale didactice cu care sa lucreze, pentru ca un copil, de orice varsta, nu poti sa il tii cu creionul si cu manualul in fata in permanenta?!! Ca daca ar avea materiale didactice cu care sa lucreze, nu s-ar mai duce copiii cu scarba la scoala si nu ar mai fi profesorii nevoiti sa ridice tonul ca sa le capteze ATENTIA!

Daca nu ar fi atat de scump transportul pentru unii elevi si daca nu ar fi atat de dificil de organizat o excursie, drumetii, explorarea mediului, experimente in afara salii de clasa, elevii ar veni de drag la scoala si ar participa entuziasmati, fericiti si in mod efcient, la multele activitati pe care cadrul didactic vrea si stie cum, dar nu are posiblitatile materiale sa le desfasoare in mod practic!

Parintii nu stiu problemele zilnice cu care se confrunta cadrul didactic, nu au idee cate activitati ar putea face acesta, cate cunostinte stiintifice are acesta, pentru ca nu si le poate pune in practica. El trebuie sa “tipe” ca sa isi poata tine elevii in sala de clasa. Era singura modalitate pe care o avea la indemana, acum nici pe aceasta nu o mai are. Ca si asa, instiintarea catre parinti, mustrarea scrisa, nota scazuta la purtare, ce importanta mai are? Il afecteaza cu ceva pe elev, ca il mustra cadrul didactic? Cum sa il afecteze, cand insusi ministrul educatiei il trage de urechi pe profesor in fata elevilor, parintilor, intregii tari?!

Problema nu este ca invatatoarea care isi facea treaba a picat prost, ci Doamna Ministru al Educatiei, care a dovedit lipsa de profesionalism, de verticalitate, de tinuta morala, de etica!!! Unde este lumina spirituala a Educatiei, unde sunt moraliatea, etica, sentimentele inaltatoare, finetea si rafinamentul, empatia, generozitatea si omenia, pe care elevul ar trebui sa le vada in cei care se erijeaza in formatori de Educatie?

Ce legatura are doamna ministru cu Educatia din Romania? Cand dansa este cea care dovedeste LIPSA DE EDUCATIE, cand dansa este cea care perturbeaza in mod grav CALIATATEA INVATAMANTULUI DIN ROMANIA PRIN INVRAJBIREA PARINTILOR SI A FORMATORILOR DE EDUCATIE?!

Ce cauta acest lup sa conduca o turma de oi?

In loc sa se preocupe sa desfiinteze universitatile particulare care genereaza “cadre didactice” analfabete?

In loc sa desfiinteze si sa penalizeze financiar editurile care genereaza manuale cu greseli si lipsite de orice continut national?!

In loc sa retrogradeze/concedieze comisiile care alcatuiesc subiecte gresite de examene nationale?!

In loc sa atraga cadre didactice de calitate in invatamant, sa le motiveze sa ramana sau sa se asocieze, intru RIDICAREEA CALITATII Educatiei din Romania!

Si cel mai grav… in loc sa creeze campanii ample, la nivel national de promovare a calitatii invatamantului romanesc, care sa deschida canale de comunicare cu parintii, o comunicare deschisa, reciproca, inovatoare, de conlucrare cu parintii, si de informare a societatii despre starea actuala si proiectele de viitor.

Doamna Ministru al Educatiei, in loc sa participati in mod complice si marsav la campanii de sabotare a ministerului pe care il CONDUCETI (!!!), mai bine v-ati inconjura de pedagogi si manageri de calitate cu care sa puneti osul la treaba cu simtul moral de raspundere fata de ceea ce spuneti, fata ceea ce faceti, fata de rolul pe care ar trebui sa vi-l si asumati in Ministerul pe care ar trebui sa-l conduceti.”

Catalina Ungureanu

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

 

Comenteaza cu contul de FB

10 thoughts on “#Opinie: Lucrurile nu pot sa ramana asa. Doamna ministru a sabotat calitatea invatamantului prin invrajbirea parintilor contra profesorilor, macar fara sa aiba vreun motiv intemeiat

 1. Sper ca sindicatele sa faca in continuarea toate demersurile necesare. Uslip Iasi este singurul sindicat care a luat atitudine in cazul doamnei invatatoare

 2. Ministra asta i-a întrecut pe toți cei care i-am avut. Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

 3. Pentru toată lumea:să știți că profesorii sunt prietenii și nu dușmanii copiilor
  Vă rog să nu-i mai jigniți,înjosiți, stigmatizați

 4. Unii profesori sunt minunați, unii nu. Ca peste tot, bănuiesc, dar când este vorba de copilul tău, parcă nu mai ești la fel de binevoitor și de înțelegător ! Cu toții sperăm la mai bine. Eu am avut o singură experiență neplăcute cu dna învățătoare de la o școală foarte bine cotată din Ploiești. Am mutat copilul și acum suntem ok cu o doamnă super ! Doamna educatoare este un om minunat ! Așa că, majoritatea sunt ok.

 5. Educatori, învățători, profesori de la sate, vă mulțumesc! Fără voi nu as fi cunoscut niciodată bucuria de a dărui fără a aștepta nimic în schimb.

 6. Cum a promovat ministrul imaginea “institutiei” pe care o conduce? Cum e cu fisa postului?

 7. Membrii FSLI, sunteți bine?
  Mai aveți cabanele alea frumoase prin Bușteni și Azuga? 🤓

 8. Sa protestam, sa iasa sindicatele in strada! Unitate, asta înseamnă solidaritate, dragi colegi!

 9. Doamna ministru trebuia să aprecieze că doamna învățătoare era la clasă , că își ținea ora și că încerca ,chiar țipând să le capteze atenția elevilor,și,poate cel mai important că acei elevi aveau un învățător,că sunt sate fără calificați.Da,dacă doamna ministru ar fi predat la clase din medii mai puțin selecte și n-ar fi făcut politică,poate era mai umană, arăta empatie față de o colega ,cum din vârful buzelor frumos rujate,se declara la preluarea mandatului.V-am supărat,cumva? Nu-i nimic , vă trece, vă vor linguși destui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *