O mare companie pharma internationala mituieste de peste 10 ani medicii romani pentru a prescrie medicamentele proprii

De peste un deceniu, una dintre cele mai mari trei pe piața de medicamente generice din România, plătește doctorii, oferindu-le bani, vacanțe sau recompense ca speakeri.

• Medicii îşi primeau comisioanele prin “contracte de sponsorizare”. “Dacă îşi îndeplineau targetul, primeau aproximativ 10% din valoarea prescripţiilor”, povestește unul dintre angajații cu funcție de conducere din KRKA.

• În schimb, pacienților li se inventau “nevoi medicale” pentru ca doctorii să poată îndeplini “targetul” fixat de companie, așa cum e numit numărul de prescripții în documentele pe care ziarul începe să le publice astăzi.

• Deși formal contractele erau de sponsorizare, în spatele lor se derula comerț cu prescripții medicale.

• În funcție de numărul de ”inimioare” primite se calculează sumele de bani care vor fi plătite medicului. Astfel, cel mai puțin primește un medic cu 57 de inimioare: suma de 90,6 lei, iar cel mai mult încasează un medic cu 295 de inimioare: suma de 531,6 lei, pe trimestru.

Într-un comunicat făcut public ieri, KRKA nu neagă autenticitatea documentelor publicate de Libertatea și nici mărturiile propriilor angajați despre felul în care se dădeau bani medicilor, ci spune că „va lua măsuri viguroase” dacă se va dovedi că „angajații KRKA în România au comis fapte ilegale, frauduloase sau corupte”. Contractele-paravan de sponsorizare, precum cel pe care Libertatea îl publică astăzi, erau semnate de directorul general al KRKA România, Amelia Tătaru.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *