Terminati cu prostiile, un copil nu are cum sa se plictiseasca!

Cred ca “frica de plictiseala” este sindromul cel mai grav din ultimul timp, care afecteaza, culmea, nu copiii ci parintii.

Mi-a fost dat sa vad copii care plecau 3 zile de acasa (cu alti copii, sa ne-ntelegem), si care aveau in rucsac 2 telefoane, 1 tableta, 1 PSP si net nelimitat pentru YouTube.

Totul in numele sfintei griji: “Sa nu se plictiseasca copilul!“.

Dragi parinti, lasati copiii in pace sa-si gaseasca ei de lucru. Lasati-i sa socializeze cu ceilalti copii, lasati-i sa citeasca, dati-le voie sa se joace (de-adevaratelea, nu pe console si telefoane) si DA, daca chiar credeti ca asta e posibil, lasati-i sa se plictiseasca!

NIMENI NU A MURIT VREODATA DE PLICTISEALA!

Cam ce credeti ca poate sa se intample daca un copil nu are 3 ore un ecran in fata ochilor? Urla? Isi smulge parul din cap? Face crize de nervi?

Nu o sa faca nimic din toate astea, credeti-ma. Poate in prima jumatate de ora o sa fie putin mai agitat, incercand sa va atraga atentia (daca sunteti cu el). Insa de la un punct incolo stiti ce o sa se intample?

O minune, exact! O sa inceapa sa se uite in stanga si in dreapta ca sa-si gaseasca ceva de facut. In cel mai rau caz va gasi un alt copil cu telefon si se va lipi de el. Asta e cea mai simpla dovada ca exista sanse de supravietuire daca nu are propriul telefon la el.

Daca insa se afla intr-un grup de copii cu parinti inteligenti, care au facut acelasi lucru ca si tine (au trimis copiii fara device-uri la ei), atunci cu siguranta se vor antrena impreuna la joaca: vor rade, vor juca Fazan, VOR POVESTI una alta, si ISI VOR FOLOSI IMAGINATIA.

Pentru ca da, cel mai bun remediu contra plictiselii este imaginatia. Iar copiii au din plin acest dar magic, tot ce le mai trebuie este sa fie lasati sa il foloseasca.

In orice minut in care nu i se spune ce sa faca, sau in care nu este conectat la un ecran, un copil isi foloseste imaginatia.

Iar imaginatia este ceva magic: nu se termina niciodata, din contra. Cu cat o folosesti mai mult cu atat devine mai bogata.

Dragi parinti, va provoc sa faceti un exercitiu de vointa. Luati-le copiilor toate ecranele. Nu-i mai echipati cu device-uri care sa-i tina ocupati. Nu le mai dati telefoane cand mergeti la plaja, in parc sau cand ii trimiteti in excursii. Asumati-va un risc si vedeti ce se intampla.

Va asigur ca o sa fie bine. Copilul vostru nu va fi distrus din cauza plictiselii si nu va ramane traumatizat pe viata. Din contra, va petrece cele mai frumoase momente fiind conectat in VIATA REALA, iar la intoarcere veti putea sta de vorba impreuna. Pentru ca va avea ce sa va povesteasca. Va avea amintirea unor experiente reale care i-au placut si despre care vrea sa va spuna, va fi obosit din cauza miscarii dar va fi fericit pentru ca a trait.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

One thought on “Terminati cu prostiile, un copil nu are cum sa se plictiseasca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *