De ce ne e frica?

Sharing is caring:

Dimineata la 7:30, in drum spre scoala, Andreea a vrut sa mangaie un prumbel. Acesta si-a luat zborul speriindu-i si pe ceilalti confrati ai lui care ne-au invaluit intr-un nor de aripi, pene si mult zgomot.

– Mami, dar porumbeilor de ce le e frica de oameni?

– Probabil din acelasi motiv pentru care si noua ne e frica de paienjeni. Ne imaginam ca ceva groaznic o sa se intample, ca sigur vom fi raniti si o sa ne doara asa ca frica pune stapanire pe noi si nu mai gandim rational. Daca ne pastram cumpatul, putem vedea ca paianjenul, ca sa continui exemplul, e la fel de speriat ca si noi si fuge imediat ce ii atingem panza si nu are nici cea mai mica intentie sa ne faca rau. Toata spaima, toate scenariile negative sunt de obicei doar in mintea noastra. Dar continuam sa le tratam ca si cum ar fi adevarate asa ca ramanem cu frici care ne urmaresc toata viata si de care e din ce in mai greu sa scapam odata cu trecerea timpului.

Oare, nu acelasi lucru ni se intampla si noua, adultilor, cand continuam sa facem lucruri care nu doar ca nu ne aduc satisfactii ci ne consuma usor usor si ultimele rezerve de energie? Oare nu de frica acceptam sa continuam o relatie care nu ne aduce decat suferinta? Oare nu de frica ramanem captivi in acelasi loc de munca care nu ne aduce ce meritam?

Oare nu de frica refuzam sa ne traim viata asa cum ne dorim si oare nu de frica acceptam bariere care ne limiteaza potentialul si implicit satisfactiile?

Oare nu singuri ne cream cele mai tragice povesti posibile doar ca sa nu infruntam realitatea care, e adevarat, poate sa raneasca si sa doara dar la fel de adevarat este ca poate aduce lucruri la care nici nu indraznim sa ne gandim?

Dar de ce ne e frica? Cine ne-a invatat sa ne fie frica? Voi stiti?

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • S-a lansat Mamaloo.ro!
  Sharing is caring:

  Acum vreo sapatamana, va spuneam pe FB ca ni se pregateste ceva. Ceva de bine, exclusiv pentru mame. Ei bine, […]

  Sharing is caring:
 • Va invit la workshop-ul “Branding personal”, gratuit pentru membrii Digital Glamour
  Sharing is caring:

  Update: Din motive obiective,  workshopul a fost mutat in data de 13 noiembrie 2015 si va avea loc la showroom-ul Etage. […]

  Sharing is caring:
 • Primul cros din Romania in care se alearga cu spatele in scop caritabil
  Sharing is caring:

  Inceputul de toamna se anunta “pe dos” pentru ca se va desfasura primul cros din Romania in care se va […]

  Sharing is caring:
 • Intre 14 si 17 aprilie va astept la Baby Boom Show
  Sharing is caring:

  Cu doua saptamani inaintea Sarbatorilor Pascale, Baby Boom Show se transforma in ajutorul Iepurasului si promite o mare varietate de […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*