“Fire de dragoste” sau Cand visele devin realitate

Cand m-am decis sa particip la Swimathon, am ales proiectul Fire de dragoste fara sa clipesc. Nu am stat o clipa pe ganduri, am avut certitudinea ca va atinge multi oameni cu suflet mare. Am fost sigura de la inceput ca se vor strange banii necesari, ca vom primi seturile de caciulite si botosei, ca ele vor insemna ceva in viata parintilor cu bebelusi prematuri dar mai ales ca acesta este doar inceputul.

Recunosc insa ca am avut o indoiala destul de mare legata de un singur aspect: nu imi imaginam cum vreodata pesonalul medical dintr-o maternitate de stat si mai ales din sectia de prematuri sau terapie intensiva va accepta o donatie care consta in articole materiale ce nu au nici cea mai mica legatura cu dispozitivele medicale. Chiar eram destul de sceptica in privinta posibilitatii ca intr-un incubator va fi acceptat vreodata un set de caciulite si botosei. Eram in sinea mea, totusi, sigura ca se va gasi o intrebuintare similara pentru cuiburile si seturile pentru care am muncit atat. Pe de alta parte am avut incredere in entuziasmul Corinei si Dianei de la Asociatia Unu si Unu, fondatoarele proiectului, si m-am lasat cu totul in mainile lor.

Trei luni mai tarziu, am primit invitatia sa particip la prima donatie din cadrul proiectului. Am fost la Maternitatea Polizu, unde au fost donate o parte din cuiburile cumparate cu banii stransi in urma Swimathon precum si o parte din seturile de caciulite si botosei primite din toata tara lumea de catre initiatorii proiectului Asociatia Unu si Unu,  Micolino  si Totul Despre Mame. Ulterior, alte trei maternitati vor primi aceleasi donatii, totalizand astfel 115 cuiburi si 270 de seturi de caciulite si botosei.

3

Cand am vazut seturile caciulite si botosei mi-a stat inima-n loc. Erau atat de mici, ca pentru papusi. Si atat de frumoase, incat transmiteau toata dragostea cu care au fost lucrate. Detalii mici aratau cat suflet s-a pus in impletirea acestor seturi iar scrisorile care le insoteau cuprindeau cuvinte de incurajare pentru parintii celor mici. Absolut emotionant.

Si da, reactia medicilor din maternitati mi-a spulberat orice temere si este printre putinele dati cand reusesc sa ajung la omul din spatele halatului.

1

Puteti citi aici scrisoarea emotionanta primita din partea doamnei doctor Gheorghita Sardescu, Sef sectie neonatologie spital Sf. Pantilimon.

“Am primit minunatiile facute de voi. Sunt superbe, colorate si calduroase, create de voi cu daruire si gand bun. Am primit o data cu ele nu numai bucurie, ci si o reamintire a sperantei si a iubirii neconditionate. Stiu, sunteti mame, precum sunt si eu, si stiti exact ce inseamna a iubi neconditionat, insa a arata aceeasi afectiune si implicare pentru copilasi pe care nici nu ii cunoasteti si care nu va cunosc este ceva impresionant, un sentiment rar de implinire si o reafirmare a infinitelor posibilitati umane. Munca voastra, fiecare papucel si caciulita sunt semne care vor ramane intiparite atat in inimile parintilor care isi vor vedea bebelusii asortati si veseli, dar se va reflecta si in eforturile departamentului de neonatologie care gaseste in astfel de daruri speranta necesara activitatii curente.”

IMG_5877

Dupa ce am donat propriu zis cuiburile si seturile am fost pana in saloane sa vorbim cu cateva mame care aveau bebelusi prematuri. Unele dintre ele stateau si de trei luni in acel salon. Am vorbit cu ele si le-am incurajat, si desi mi-am propus sa ma tin tare, cand au inceput sa planga si sa ne spuna cat de singure se simt si cat de mult conteaza gestul nostru simbolic, am cedat si eu. Am plans in ziua aia cat nu am mai plans de mult timp. Una dintre mame ne-a spus ca a nascut gemeni dar unul dintre ei nu a supravietuit. Acum spera sa plece macar cu un copil acasa.

2

Si inca o veste buna, proiectul Fire de dragoste a ajuns la inima Petrom si a fost ales in cadrul Campionatului de Voluntariat OMV Petrom, octombrie 2014. Astfel, angajatii Petrom vor croseta cat mai multe fire pentru bebelusii nascuti prematur si vor contribui la donarea de seturi de caciulite si botosei pentru 4 spitale cu sectie de neonatologie de gradul III din Bucuresti, Constanta, Craiova si Bacau.

IMG_6017

Daca vreti sa fiti la curent cu activitatea Asociatiei Unu si Unu si daca vreti sa va implicati in proiectele derulate in beneficiul copiilor nascuti prematuri si a familiilor lor, va invit sa urmariti Pagina de FB si binenteles siteul asociatiei.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

One thought on ““Fire de dragoste” sau Cand visele devin realitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *