Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada starii de urgenta

Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada reglementata de decret. Anuntul a fost facut de catre Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc pe 27.03.2020.

Declaratii de presa sustinute de ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si de Seful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Danca.

„Am inclus ca urmare a semnalelor primite prevederi clare privind posibilitatea ca mamica aflata in concediu de crestere a copilului sa-si continue acest concediu pe perioada reglementata de decret, dupa cum am asigurat fondurile pentru acoperirea stimulentului de insertie pentru acele mamici care doresc sa revina. Exista si asemenea situatii de mamici care doresc sa revina in activitate mai devreme.

Pentru ca din punct de vedere juridic cresele nu sunt unitati de invatamant, ele nefiind beneficiare ale prevederii pe care Ministrul Educatiei a anuntat-o si anume inchiderea unitatilor de invatamant pe perioada epidemiei, pe perioada aferenta decretului, prin ordonanta de urgenta de aseara am solicitat Guvernului sa includem si cresele printre acele unitati in cazul carora se suspenda activitatea astfel incat parintii avand copii la cresa sa poata beneficia de cadrul legal astazi in vigoare care le permite sa ramana acasa unul dintre dansii, sa-si ingrijeasca copilul, beneficiind de o indemnizatie ca sa poata ramane la domiciliu.”ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru

Decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei a fost semnat de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pe data de 16 martie 2020, ca urmare a situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de tari.

La data de 11.03.2020 a fost declarata pandemia de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. La acea data, in lume erau aproximativ 160.000 de persoane infectate si peste 5800 de persoane decedate.

Cifrele actuale, 28.03.2020, arata ca la nivelul global s-au inregistrat 607310 de persoane infectate si 27677 decese.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *