#Opinie: Care ar trebui sa fie contextul pentru a putea reincepe cursurile scolare?”

Doar cateva dintre punctele principale ce trebuiesc avute in vedere referitor la inceperea scolii.

1. Care ar trebui sa fie contextul pentru a putea reincepe cursurile scolare?

2. Cum vom aplica masurile de distantare sociala avand in vedere ca in clase avem 30-35 de elevi?

3. Virusul nu va disparea peste noapte. Urmaresc presa internationala si vad ce masuri s-au luat peste tot. Suntem departe, mult prea departe de ce fac altii. Restrictii vor exista cu siguranta mult timp. Scolile erau focare de infectie si inainte.
In ce context parintii si profesorii ar accepta sa se inceapa scoala? Care ar fi masurile de igiena pentru a fi protejati?

4. Credeti ca vor musamaliza cazurile si ne vor forta sa incepem scoala? E clar ca statul nu ne poate sustine financiar prea mult timp dar cat de sigur va fi mediul scolar?

Suntem constienti ca acest virus nu tine cont de varsta iar inceperea scolii in lipsa unor masuri clare de siguranta va fi moarte sigura.
Masti? Manusi? Mijloace de verificare a temperaturii la intrarea in scoala asa cum este in China? 30 de elevi in clasa? Vom fi toti: elevi, profesori carne de tun? Eu clar va spun ca daca nu o sa vad metode clare de protectie in scoala nu imi voi trimite copilul la scoala. Nu ma intereseaza ca pierde un an din viata. Mai bine pierde un an decat sa il pierd definitiv.

Cu stima,

A.Stanciu

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

18 thoughts on “#Opinie: Care ar trebui sa fie contextul pentru a putea reincepe cursurile scolare?”

 1. Eu zic sa ne educam putin elevii, sa nu fiu eu nevoit ca profesor de serviciu, sa il intorc la baie sa se spele pe maini, ca nu aud nici apa trasa la wc, cand patrulez pe holuri! Cand vom face asta ca parinti si vom respecta cadrul didactic, fara a mai arunca in el cu orice cuvinte murdare, deoarece nu el este vinovat pentru ca nu stie nici atat, ori mai mult, sa le atrag atentia sa nu isi lase mancarea de acasa pe banca, fara un servetel dedesupt…, si cand parintele de acasa “stie” mai bine ca profesorul, cum trebuie tinuta ora…, abia atunci vom avea o societate cu care sa mergem inainte, fara teama unei contaminari.
  Aud pe “aici” ca o solutie ar fi ingetarea anului scolar! Habar nu aveti ce sustineti! Garantati d-voastra ca in septembrie, toti elevii vor veni educati din punct de vedere al celor enumerate mai sus (igiena personala), la scoala?! NU!
  Eu zic sa incepem o educatie in familie, ca si asa avem timp, si poate ne ajutam copilul sa fie inteles mai bine, nemai “fugind” de timpul pe care nu il oferim, si dupa care …, de multe ori plange!
  Daca ati stii cate observa un pedagog in copilul d-voastra, si cat il intelege! Enorm!
  Respectele mele!

 2. Cred ca pt inceperea scolilor in primul rand ar trebui cabinetele medicale scolare sa isi ia munca in serios , asistenta la usa cum intra copilu e verificat de temperatura (un termometru cu senzor de frunte nu costat atat si dureaza 3sec sa masoare ) apoi spalat si dezinfectat pe maini si trimis la clasa ,! Dar asta e un vin inncazul in care parintii trimit pruncii cu gripa, muci, tuse, varicela , scarlatian etc) , apoi dupa terminarea orelor de cur ar trebui dezinfectata toata cladirea : coridoare, baie, sali de curs etc, spalat si dezinfectat la ficare pauza , asta inseamna sa avem dozatoare de sapun la baie si dozator de dezinfectant la intrarea in fiecare clasa (alt vis, ca unele nu au wc salubre )! Oricum eu zic ca pana in iunie nu se pune problema! Imp e sa fim sanatosi

 3. Și ce propuneți, să rămânem un an în carantină? Sau nu înțeleg.
  Nu este problema doar de a pierde un an din viață, problema este că, într-un an fără viața socială și ținuți cu forța în casă, copiii pot face și depresie.
  Virusul va exista în continuare, va fi necesar să fie mai puțini elevi în clasă și, așa cum spuneți, să li se distribuie măști, eventual să li se ia temperatura.
  Atât și viața trebuie să meargă mai departe. Altfel, copiii aceștia vor rămâne marcați emoțional de toată această perioadă.

 4. Sfârșitul lunii ianuarie, toată luna februarie si începutul lunii martie, din 23 de copii, au frecventat între 5 si 14 copii.Asistentelor li se cerea ca, la 8:30, să dea situația cu cei confirmați că având gripă. Am covietuit cu virusul in acest timp. De ce se făceau controale în școli, vizate fiind dotările cu săpun, hârtie igienică? De ce nu ne-au inchis de atunci?

 5. Parerea mea este ca anul școlar ar trebui închis acum ,cu notele obținute pana acum cred ca s-ar putea ! Cei care ar trebui să susțină examene ar trebui să fie repartizați dupa mediile obținute în anii precedenți! Eu nu cred ca ar fi asa o mare nenorocire daca anul acesta ar lua bacalaureatul toți liceeni si nici daca ar intra la liceu toți cei care termina 8 clase ! Sa fim seriosi ,la cate șmecherii s-au făcut în ultimii 30 de ani asta ar fi o nimica toata ! Ma gandesc ca olandezii nu sunt mai prosti ca noi !

 6. Nu cred ca se vor mai reîncepe cursurile. Iar dacă vrei sa chemi copiii in 50 grade la clasa.. trebuie sa fii inconștient. Eu una ma opun, ca părinte. Nu vor putea asimila nimic, nu se va putea preda.. pentru ca.. leșinam de caldura TOȚI. Atat timp cât profesorii își fac treaba și de la distanță, practic ei deja prestează activitatea contractuala. Dar sa stai cu măști și mănuși când oricum te chinui sa respiri.. iar nu e ok. Sunt mulți copii care au răcit acum, ACASĂ. Deci tot nu ai cum sa împiedici un risc contagios. Indiferent care este natura bolii. Haideți sa avem răbdare. Pentru anii fără EN, și mai ales clasele mici.. ar fi chin miezul verii. Se vor găsi soluții cu siguranța 🙏

 7. Din doc istorice postate de paginile de specialitate,despre pandemiile din istorie, cea mai mare fiind in 1918, numită gripă spaniolă, fără tratament specific, virusul se va răspândi oricum. Va trece de la sine. Singura armă este distanțarea socială.

 8. In aceste timpuri mișcătoare cred ca nu are temei să ne creeem singuri scenarii. Veti vedea că MAINE toate vor fi fără noimă. Prea multă liniște este neliniștitoare, cred!

 9. Până la urmă, va trebui sa lăsăm selecția naturala sa își facă treaba, nu putem sta acasă luni de zile, cu certitudinea ca virusul nu o sa repară. Deja sunt oameni fără locuri de muncă, cred că o să fie mult mai mulți peste o lună. Soluția e pe termen scurt.

 10. Ar putea sa se predea la TV, pe cât mai multe posturi (acces la un TV au majoritatea copiilor), lecții de mate, romana, engleza etc, teme date tot la TV, apoi rezolvările temelor peste o sapt…ca să se poată corecta singuri într-o anumita masura.Cred că sunt destul de mulți profesori buni care ar putea sa predea de acasă și nu numai materiile de la școală ci și alte subiecte care pot sa le fie mai de folos în viitor. Asa s-ar înlocui niște emisiuni care în loc sa promoveze inculți și în fine… ar putea sa educe întreaga populație, nu numai pe copii. Despre cum, când și unde se vor tine cursurile…. mai e mult pana acolo.

 11. Cu tot optimismul nostru, nu ne putem arunca in ghearele bolii nici noi, cadrele didactice, si nici pe copii. Nu vad de ce ne-am grabi, oamenii mor pe capete…

 12. Eu zic să nu fim pesimiști, cred ca Dumnezeu este alături de noi cei mulți și ne va ajuta !

 13. Eu deja mi-am comandat viziere, masti si manusi. Pe Wish. Oricat de ciudat va parea, eu voi purta viziera cand vom reveni la scoala.

 14. Cred că ar trebui să luăm în calcul revenirea unui mare număr de copii din diaspora care vor cere să vină la școală .

 15. 1. școala nu poate începe mai devreme de 2 săptămâni DUPĂ ultimul caz confirmat de infectare.
  2. școala nu poate începe fără dotarea tuturor celor implicați, elevi, profesori, cu măști ffp 3, obligatoriu de purtat. va fi dificil, dar absolut necesar. la fel, trebuie termometre la intrare și dozatoare cu biocide în fiecare clasă.
  3. prima săptămână de școală va trebui dedicată exclusiv instructajelor riguroase de conduită, mai întâi pentru profesori și apoi pentru elevi. în acest context, ar fi indicat ca preșcolarii să nu mai revină la școală până în toamnă, pentru că e puțin probabil să se supună acestor stringențe.
  4. în cazul în care școala nu poate fi reluată la 1 mai, ar fi indicat ca, totuși, cadrele didactice să-și proiecteze bugetele de cheltuieli la nivelul ajutorului de șomaj tehnic.

 16. Cred ca trebuie inca mers pe cursuri online. Trebuie ca toti copii sa poata lua legatura cu profesorii pe internet prin intermediul unui parinte sau chiar prin posta daca e cazul. Examenele sa se tina online,cumva securizat si sau impinse in iulie-august.. Daca se pot relua cursurile dinn iunie ar fi bine mai ales ca noi am lucrat cu elevii.
  Si sa fie lectiile obligatorii pentru toata lumea indiferent ca se repeta sau nu la clasa.
  Daca situatia va dura ani? Va zic nu se scapa lesne de asa ceva. Sa va fie clar trebuie implementat invatamantul la distanta!
  Sa nu mai viseze nimeni la ce a fost!

 17. Macar de la anul sa se gandeasca ministerul sa reduca reduca nr de elevi in clase la cel mult 15 ptr toate ciclurile .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *