Majorarea alocatiilor pentru copii, cu 20%, a fost respinsa de deputatii din Comisia de Munca

Respingerea majorarii cu doar 20% a alocatiilor a fost votata in comisia de Munca a Camerei Deputatilor de PSD si aliatii sai, doar cei de la PNL votand impotriva respingerii, in vreme ce parlamentarii USR s-au abtinut.

Ordonanta de urgenta urmeaza sa intre in plenul Camerei, care este forul decizional in acest caz, dupa ce aceasta a fost respinsa saptamana trecuta de Senat. Daca decizia va fi mentinuta si in plenul de miercuri, va ramane in vigoare legea care prevede dublarea acestor alocatii.

Social-democratii avertizeaza guvernul sa respecte legea si decizia Curtii Constitutionale si sa dubleze alocatiile, nu doar sa le majoreze cu 20%.

Practic, cei de la PSD solicita punerea in aplicare a legii adoptate la finalul anului trecut de Parlament, potrivit careia alocatiile se dubleaza de la 150 de lei la 300 de lei pe luna.

Desi actul normativ trebuia sa intre in vigoare din luna ianuarie a acestui an, Guvernul Orban a amanat cu 8 luni termenul, prin ordonanta de urgenta, sustinand ca bugetul nu permite o cheltuiala suplimentara de sase miliarde de lei pe an.

La finalul lunii trecute insa, Executivul a venit cu o noua ordonanta de urgenta, prin care a esalonat pe o perioada de trei ani dublarea alocatiilor.

Potrivit acestui din urma act normativ, copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de pana la 2 ani sau cei de pana la 18 ani, daca au dizabilitati, vor primi 369 de lei. Alte patru cresteri, cu cate 20 la suta, sunt prevazute in 2021 si 2022.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *