“In cautarea fericirii” – Cronica de film

Nu da voie nimanui sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva… Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi… Daca vrei ceva, incearca să-l obtii. Punct.

Filmul “In cautarea fericirii” (“The Pursuit of Happyness”) este despre vointa si speranta. Este despre increderea netarmuita in tine si in ce poti face. Este despre vise si despre piedicile ce ti se pot ivi in cale doar ca sa te opreasca. Sau ca sa te puna la incercare. Sau ca sa te intareasca. Depinde cum privesti.

pursuit-happiness

Chris Gardner (Will Smith) este un tata care incearca din rasputeri sa asigure un venit pentru el si familia lui. Ajunsi la limita supravietuirii se poate spune ca nimic din ce face sau incearca Chris nu este destinat succesului. Ghinioanele se tin lant: hoti, amenzi, evacuari, adapostul pentru saraci, nopti in wc-ul metroului… toate vin pe rand, dar suprinzator, Chris este si mai hotarat sa nu renunte. Din pacate sotia lui considera situatia una fara iesire si nu doar ca nu-l mai sustine in incercarile sale, dar pana la urma se decide sa-l paraseasca pe Chris si pe baietelul lor de 5 ani.

In timp, lui Chris incepe sa-i mearga mai bine, sotia lui intelege ca el nu este destinat unei vieti “de muritor obisnuit” asa ca se intoarce.  Finalul este mai  mult decat fericit, Chris chiar va avea un succes rasunator si va ajunge sa castige foarte multi bani.

Filmul este bazat pe fapte reale.

[youtube _xcZTtlGweQ nolink]

La final va marturisesc ca, la initiativa Little People, am schimbat putin scenariul filmului astfel incat finalul sa fie  fericit pe toate planurile. Prin acest scenariu reinterpretat dorim sa facem o analogie cu activitatea Asociatiei Little People, care schimba zilnic povestea multor copii si tineri afectati de cancer. De asemenea,  va  invit si pe voi sa sprijiniti  asociatia, astfel incat aceasta sa reuseasca sa schimbe cat mai multe povesti intr-unele cu happy-end.

Little People  este una dintre cele mai active ONG-uri din Romania, cu o abordare foarte frumoasa si rezultate impresionante, recunoscute prin multe premii internationale. Foarte pe scurt, misiunea lor este sa acorde sprijin copiilor si tinerilor bolnavi de cancer printr-un program de interventie bazat pe terapie prin joc. Asociatia Little People  ofera sprijin copiilor si tinerilor in toate cele 12 sectii specializate din Romania.

Clubul Temerarii este  una dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori de cancer din Europa, creata cu scopul de a oferi o voce tuturor tinerilor care au invins aceasta boala, de a fi inspiratia si incurajarea celor care se afla sub tratament.

Astazi, in cadrul Grand Hotel Napoca incepand cu ora 18:30 va avea loc Gala de Craciun a Temerarilor, organizata anual pentru a aduce impreuna povestile de succes a le celor  care au castigat lupta impotriva bolii. Anul acesta, evenimentul va reuni la Cluj aproximativ 160 de copii cu varste inte 14 si 24 de ani iar tema aleasa este “Staruri de Hollywood”.

little-people-romania

 

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *