“Just one drop” – povestea din spatele controversei legata de homeopatie

Nu trece o luna in care sa nu vad share-uit un studiu in care se demonstreaza fara drept de apel ca homeopatia nu functioneaza.

Nu trece o saptamana in care cineva sa nu spuna ca homeopatia este doar o sarlatanie, un placebo trist si ca toti cei care o folosesc isi pun vietile in primejdie.

Cu toate astea, nu trece o zi fara ca homeopatia sa nu faca “minuni”. Oameni bolnavi din toata lumea gasesc vindecare in aceasta medicina alternativa ieftina si sigura, dand peste cap toate studiile si toate declaratiile expertilor.

just one drop

Asa cum am mai spus de atatea ori, departe de mine intentia de a convinge pe cineva. Respect orice parere, indiferent daca e sau nu similara cu convingerile mele, insa nu inteleg pe cei care flutura o foaie de hartie si pretind ca au dovada suprema ca homeopatia nu functioneaza.

Exista o vorba care spune: da-mi un studiu care demonstreaza ceva si eu iti aduc doua care demonstreaza contrariul. Cam asta e realitatea referitoare la studiile facute de specialisti. Important e punctul de plecare, respectiv finantatorul. Daca ti se spune ce trebuie sa cauti, cu siguranta o sa gasesti exact ce iti doresti.

Si atunci, nu e dovada de naivitate ca tu, in calitate de consumator, sa iei de bun un studiu finantat de cineva care isi doreste sa promoveze sau sa discrediteze un produs, cu buna stiinta?

In special in cazul homeopatiei, nimeni nu e indreptatit sa emita o parere pana nu a incercat-o. De-abia dupa ce vezi rezultatele rapide si incredibile, iti dai seama ca dovezile stiintifice sunt doar un detaliu. Vor veni si ele, atunci cand oamenii de specialitate vor fi dispusi sa iasa “out of the box” si sa foloseasca ultimele descoperiri ale fizicii cuantice si ale noilor ramuri ale stiintei.

Daca pornesti de la efectele homeopatiei si cauti o explicatie, cu siguranta vei avea anumite rezultate pozitive. Daca pornesti insa la drum cu metodele pe care le ai in prezent la dispozitie, cu siguranta, rezulatul va fi unul negativ.

Astazi va prezint un documentar care isi doreste sa mai aduca putina lumina in aceasta controversa care este homeopatia.

De asemenea, aflam cateva dezvaluiri despre sumele exorbitante care se invart in domeniul farmaceutic si cum marile companii farmaceutice incearca (si de cele mai multe ori reusesc) sa influenteze cercetarile.

Filmul inca nu a fost lansat oficial, dar promit sa va tin la curent! Pana atunci, putina documentare pe cont propriu nu strica nimanui.

Enjoy!

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe Facebook (click aici).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.