Cum a fost la Conferinta “Nutritia copilului”

Stiu ca e din ce in ce mai greu sa prinzi un loc la evenimentele marca #SocialMoms, in momentul in care se anunta data si locatiei urmatoarei conferinte, incepe nebunia confirmarilor. In maxim doua zile deja toate locurile sunt ocupate.

Subiectele dezbatute sunt foarte interesante iar vorbitorii sunt intotdeauna deschisi catre dialog asa ca ma bucura initiativa organizatorilor de a inregistra prezentarile astfel incat oricine sa le poata viziona.

La evenimentul din  23 iunie, susținut de Lidl, Milupa, Aqua Carpatica și Paradisul Verde  subiectul dezbatut a fost legat deNutriția copilului. Vitamine și minerale”. Au fost in sala mai mult de 150 de părinți interesați de o nutriție sănătoasă și echilibrata.

13532800_508340162684547_1862040603000549142_n

Invitații speciali au fost: Dr. Simona Carniciu –Medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice la Centrul de Diabet “Ion Pavel” (Institutul Paulescu) și Crina Coliban – specialist în alăptare, diversificare și copii mofturoși sau Femeia care îi face pe copii să mănânce.

Dr. Simona Carniciu a deschis conferința cu o descriere a vitaminelor și mineralelor implicate în buna funcționare a organismului, punând accent pe funcțiile lor și pe felul în care se manifestă carențele. Astfel, am aflat că:

  • deficiența de vitamina B1, care are un rol esențial în producția de energie, duce la oboseală, apatie și nervozitate;
  • deficiența de vitamina B3 se manifestă prin dermatite și depresie;
  • vitamina A are funcții importante în adaptarea vizuală, în sistemul imun și inflamator, în procesul de creștere, în metabolismul osos iar un aport redus rezultă în tulburări de vedere, dentiție anormală și dermatită foliculară.

Crina Coliban a venit cu soluții și idei pentru toate mamele de copii mofturoși, care gătesc zilnic mâncare sănătoasă de care cei mici refuză să se atingă. Care este explicația? În primul rând, lipsa diversității. Ceea ce putem face este să le oferim cât mai multe tipuri de fructe, mai multe tipuri de cereale, mai multe feluri de mâncare. La vederea unei tavi cu mai multe fructe colorate și apetisante, cu siguranță orice copil va găsi ceva care să îi placă și să încerce.

Diversitatea poate să sa se aplice și în ceea ce privește locul unde copilul mănâncă. Crina ne sfătuiește să ne desprindem de aceeași bucătărie, același scaun și aceeași masă în fiecare zi și să încercăm locuri inedite în care cei mici vor fi încântați să mănânce, cum ar fi în cadă, de ce nu?

O altă componentă importantă a discursului Crinei a fost reprezentată de superalimente și cum le putem include în alimentația copilului ca alternativă la mâncarea tradițională. Am aflat despre beneficiile amarantului, semințelor de chia, de canepa,  ale meiului, quinoa și grâului spelta.

Crina Coliban ne-a vorbit și despre ce înseamnă să mănânci cu capul și anume despre faptul că digestia începe din creier. Dacă ochiului îi place ceea ce vede în farfurie, creierul începe procesul de digestie odată cu salivația. Studiile arată că 40% din digestia totală se întâmplă în cap. În concluzie, oferim cât mai multă diversitate și culoare pentru ca cei mici să aibă de unde să aleagă alimentele care să le asigure necesarul de vitamine și minerale.

O componentă specială, plină de vitamine și culoare a fost barul de fructe cu sucuri proaspete oferit de sponsorul principal, Lidl. Parinți și copii deopotrivă s-au bucurat să încerce combinații de fructe și legume din Piața Lidl, inclusiv ecologice, în sucuri și smoothie-uri delicioase și sănătoase.

Conferința s-a transmis LIVE pe socialmoms.ro și qbebe.ro și a fost urmărită online de peste 8000 de părinți, iar înregistrarea va fi disponibilă atât pe socialmoms.ro cât și în pagină dedicată evenimentul din qbebe.ro.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *