Jucarii care stranesc imaginatia

Anul acesta, printr-un contex de imprejurari extrem de favorabile am avut sansa sa vizitez orasul Nurnberg despre care Cristi imi tot povesteste de ceva timp. Desi noi aveam treaba in Frankfurt, pentru ca am primit o oferta de avion foarte buna, combinata cu o reducere semnificativa la cazare, am decis sa facem un scurt ocol si sa ne oprim 2 zile si in Nurnberg.

7

Fiind un oras foarte vechi si avand o puternica incarcatura istorica, aproape fiecare coltisor de strada ascunde o poveste transpusa intr-un castel, o fantana sau o biserica. Printre toate acestea, incercand sa stabilim un traseu care sa ne dezvaluie toate secretele orasului, nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca exista si un muzeu al jucariilor: Spielzeugmuseum.

21

Nu puteam sa-mi imaginez ce ar putea sa contina un muzeu al jucarilor, ma gandeam la cateva exemplare rupte si prafuite din diverse modele de jucarii, insa ce am gasit m-a luat cu totul pe nepregatite: o cladire cu patru etaje aflata in centrul vechi al orasului, ce contine colectii exceptionale clasificate pe tipuri de jucarii dar si in functie de perioada in care au fost inventate si folosite. Parterul este dedicat jucariilor din lemn, in timp ce urmatoarele etaje sunt dedicate papusilor si casutelor de papusi, seturilor de trenulete si jucarii mecanice, jucariilor din timpul razboiului, a descoperirilor tehnologice si spatiale, precum si jucariilor moderne precum papusile Barbie si Lego.

5

6

(dati click pe poze pentru a vedea textul in marime optima)

La fiecare etaj, vitrinele cu jucarii sunt intercalate cu panouri care explica modul in care erau educati copiii in diverse perioade ale istoriei dar si cum evenimentele sociale au afectat evolutia jucariilor. Este fascinant sa realizezi cat de mult sunt interconectate jocul si jucariile copiilor cu vremurile traite si cat de mult se influenteaza reciproc.

3

Iar motivul pentru care am simtit nevoia sa rememorez aceste amintiri atat de frumoase este foarte simplu: cand am vazut catalogul de la Lidl, am avut un puternic sentiment de “deja vu”. Intitulat foarte sugestiv “Jucarii care starnesc imaginatia“, catalogul este structurat pe tipuri de jucarii si pe categorii de varste.

Iar intercalat cu paginile care prezinta ofertele de sezon, putem gasi informatii despre istoria jocurilor si jucariilor, recomandari despre cum sa alegem jucariile potrivite si sigure, informatii despre modul in care jucariile influenteaza dezvoltarea copiilor, precum si prezentarea a doua experimente mai mult decat interesante pe care le putem face cu cei mici. .

Lidl 1

Si aproape am cazut de pe scaun cand, spre sfarsitul catalogului,  am vazut un titlu mare despre “5 Muzee interactive pentru copii” 🙂 . Este vorba despre Muzeul copiilor (din Indianapolis, SUA), Tropenmuseum Junior (din Amsterdam, Olanda), Muzeul jucariilor (din Vilnius, Lituania), Eureka, Muzeul national al copiilor (din Halifax, Marea Britanie) si Muzeul National al Stiintei si Tehnologiei (din Taichwung, Taiwan). Mai multe informatii despre aceste minunatii precum si 3 lucruri neobisnuite despre 3 jucarii celebre, puteti afla din catalogul Lidl.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Lidl 2

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*