ISJ BAcău reacționează în scandalul elevului de clasa a doua sărbătorit în clasă, cu lăutari, șampanie și fotografi

Citește aici cum un Elev de clasa a doua, a fost sărbătorit în clasă, cu șampanie, animatori și cântăreață de muzică populară. (video)

Andrei Enache, directorul Școlii „Miron Costin”, unde s-a petrecut incidentul, a declarat pentru Ziarul de Bacău faptul că petrecerea a fost organizată la ora 9:50, chiar înaintea pauzei mari. „Am cerut de la toate persoanele implicate note explicative referitoare la modul în care animatoarele au pătruns în școală și la existența acordului părinților pentru filmare și publicarea imaginilor”, a spus directorul. El nu era în școală la acel moment, întrucât predă cursuri și la altă unitate de învățământ.

ISJ Bacău susține că a fost informată de incident și a dispus o anchetă.

Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin” Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare. Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei.

În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici”, a precizat Anca Egarmin, inspector-șef al ISJ Bacău.

Ce părere aveți despre acest caz? Cum este posibil așa ceva într-o clasă dintr-o școală publică?

Citește și

Cum au reacționat părinții colegilor elevului sărbătorit la școală cu șampanie, lăutari și animatori

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *