În majoritatea școlilor din țară există cazuri de Covid nedepistate

În școala cu 1-2 cazuri confirmate de teste cu siguranță există zeci de elevi asimptomatici care transmit boala nestingheriți. Abordarea acestor situații este falimentară, școlile se inchid greoi doar atunci când deja contaminarea este pe scară largă.

Ce ar trebui făcut?

  • Dacă părinții sunt confirmați, obligatoriu elevul să fie testat iar în cazul confirmării bolii la acesta, clasa să intre în carantină!
  • Dacă în clasa care învață dimineața într-o sală se confirmă un caz, în locația respectivă nu are voie să învețe după amiază o altă grupă de elevi (nici după dezinfectare)!
  • Dacă profesorul care predă la mai multe clase este confirmat ca fiind infectat, TOATE clasele la care acesta a predat este necesar să intre în carantină!
  • Școala ar trebui să anunțe părinții despre existența Covidului în școală IMEDIAT după apariția unui prim caz nu după zile bune sau săptămâni așa cum se întâmplă în prezent!
Am primit mesajul de la un cititor, voi ce parere aveti? Cum vi se par aceste masuri?

Conecteaza-te cu noi. Click pe butonul de mai jos:

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *