“Fondul Stiintescu” pentru profesori

Sharing is caring:

Mai stiti profii aia misto de care va aduceti aminte cu drag pentru toate lucrurile care v-au invatat? Sau care aveau uneori metode de predare care poate nu se incadrau in nicio norma oficiala? Sau care aveau atatea idei si faceau atatea activitati cu voi incat mersul la scoala era o placere?

Sau ca sa revenim putin in prezent, pentru ca despre asta este vorba, copiii vostri au vreun profesor favorit despre care vorbesc intr-una si la orele carora se duc de drag? Sau poate ca stau si dupa ore, asa cum fac fetele mele?

Acesti profesori merita mai mult decat multumirile si admiratia noastra, merita toata sustinerea in activitatile pe care le desfasoara in interesul copiilor nostri. Si nu pot sa va spun cat de incantata sunt sa fiu partener intr-un proiect care se adreseaza acestor profesori, care isi fac mai mult decat meseria, care au ridicat scoala in ochii copiilor si care le demonstreaza zi de zi cat de frumos poate fi procesul de invatare.

Este vorba de Fondul Stiintescu, care vizeaza cresterea interesului elevilor pentru stiintele exacte. Proiectele si initiativele finantate au ca tema centrala implicarea activa a elevilor.

De ce Fondul Stiintescu pentru profesori? Deoarece profesorii pot propaga schimbarea in timp, catre mai multe generatii de elevi. Cu ajutorul acestui Fond, profesorii sunt ajutati financiar sa fie mai buni si sa isi puna proiectele in practica. Teoria schimbarii pe care o propunem prin acest fond este ca, daca un grup de profesori de nivel mediu schimba elemente din metoda, materiale, energia de predare, unda de impact se propaga, în timp, in intregul sistem.

Cui se adreseaza Fondul Stiintescu? Fondul se adreseaza profesorilor de matematica, fizica, chimie, biologie si informatica din sectoarele 2, 3, 4 si 6 din Bucuresti si ofera finantari totale de 120.000 de lei. Valoarea unui proiect poate fi cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei. Proiectele interdisciplinare sunt incurajate sa participe, primind puncte suplimentare in evaluare si un buget suplimentar.

Perioada de propunere este intre 20 februarie si 19 martie 2015. Pentru a se inscrie in procesul de selectie, profesorii au de completat un formular online, disponibil aici (click).

Fondul Stiintescu este dezvoltat BRD – Goupe Societe Generale, Romanian – American Foundation si Fundatia Comunitara si este sprijinit de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de Meseriadeparinte.ro.

Daca aveti cunostinta de profesori care au idei, care sunt implicati si entuziasmati si care au nevoie de sprijin financiar pentru proiectele lor, spuneti-le de Fondul Stiintescu si incurajati-i sa aplice pentru o finantare. Este pentru binele copiilor nostri.

key_visual_stiintescu

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Cum sa transformam cititul intr-o aventura plina de adrenalina
  Sharing is caring:

  De multe ori cei mici percep cititul ca pe o datorie, ca pe ceva neplacut ce “trebuie” facut pentru ca […]

  Sharing is caring:
 • Lansare Chain of Confidence
  Sharing is caring:

  Motto: “O femeie careia i se ofera putere inalta intreaga societate.” Stiati ca in, in Romania, femeile sunt considerate “grup […]

  Sharing is caring:
 • Minecraft pentru mame
  Sharing is caring:

  Exista lucruri pe lumea asta care nu imi plac asa… din principiu insa vreau, nu vreau, trebuie sa traiesc cu […]

  Sharing is caring:
 • “Ce sa fac cu mostenirea?”
  Sharing is caring:

  Acesta este titlul celei de-a doua carti pe care am ales-o in cadrul campaniei vALLuntar. “Ce sa fac cu mostenirea” […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*