“Fondul Stiintescu” pentru profesori

Mai stiti profii aia misto de care va aduceti aminte cu drag pentru toate lucrurile care v-au invatat? Sau care aveau uneori metode de predare care poate nu se incadrau in nicio norma oficiala? Sau care aveau atatea idei si faceau atatea activitati cu voi incat mersul la scoala era o placere?

Sau ca sa revenim putin in prezent, pentru ca despre asta este vorba, copiii vostri au vreun profesor favorit despre care vorbesc intr-una si la orele carora se duc de drag? Sau poate ca stau si dupa ore, asa cum fac fetele mele?

Acesti profesori merita mai mult decat multumirile si admiratia noastra, merita toata sustinerea in activitatile pe care le desfasoara in interesul copiilor nostri. Si nu pot sa va spun cat de incantata sunt sa fiu partener intr-un proiect care se adreseaza acestor profesori, care isi fac mai mult decat meseria, care au ridicat scoala in ochii copiilor si care le demonstreaza zi de zi cat de frumos poate fi procesul de invatare.

Este vorba de Fondul Stiintescu, care vizeaza cresterea interesului elevilor pentru stiintele exacte. Proiectele si initiativele finantate au ca tema centrala implicarea activa a elevilor.

De ce Fondul Stiintescu pentru profesori? Deoarece profesorii pot propaga schimbarea in timp, catre mai multe generatii de elevi. Cu ajutorul acestui Fond, profesorii sunt ajutati financiar sa fie mai buni si sa isi puna proiectele in practica. Teoria schimbarii pe care o propunem prin acest fond este ca, daca un grup de profesori de nivel mediu schimba elemente din metoda, materiale, energia de predare, unda de impact se propaga, în timp, in intregul sistem.

Cui se adreseaza Fondul Stiintescu? Fondul se adreseaza profesorilor de matematica, fizica, chimie, biologie si informatica din sectoarele 2, 3, 4 si 6 din Bucuresti si ofera finantari totale de 120.000 de lei. Valoarea unui proiect poate fi cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei. Proiectele interdisciplinare sunt incurajate sa participe, primind puncte suplimentare in evaluare si un buget suplimentar.

Perioada de propunere este intre 20 februarie si 19 martie 2015. Pentru a se inscrie in procesul de selectie, profesorii au de completat un formular online, disponibil aici (click).

Fondul Stiintescu este dezvoltat BRD – Goupe Societe Generale, Romanian – American Foundation si Fundatia Comunitara si este sprijinit de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de Meseriadeparinte.ro.

Daca aveti cunostinta de profesori care au idei, care sunt implicati si entuziasmati si care au nevoie de sprijin financiar pentru proiectele lor, spuneti-le de Fondul Stiintescu si incurajati-i sa aplice pentru o finantare. Este pentru binele copiilor nostri.

key_visual_stiintescu

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *