Fat, sick and nearly dead

Suntem in plin sezon de fructe si legume asa ca este momentul ideal sa va pun putin pe ganduri. Astazi va recomand un film/documentar lansat in 2011 si care de atunci a produs o intreaga miscare, daca pot sa-i spun asa, la nivel mondial.

“Fat, sick and nearly dead”, in traducere “Gras, bolnav si aproape mort”, este un documentar despre o experienta personala in cautarea sanatatii.

Joe Cross, realizatorul filmului si personajul principal, ajunsese in punctul in care avea 50 de kg peste greutatea normala, suferea de alergie si alte afectiuni autoimune si de 8 ani era pe medicatie cu cortizon, antihistaminice si steroizi. Ajuns in punctul in care directia spre care se indrepta era una singura (intre 4 scanduri) si in care din pacate niciun doctor nu il mai putea ajuta, Joe s-a hotarat sa isi ia soarta in propiile maini si faca ce simte ca ii poate salva viata.

fat sick and nearly dead gras bolnav si aproape mort

Avand in minte amintirile de cand era copil, cand cadea si isi julea genunchii iar organismul cu o capacitatea uimitoare de refacere construia pielea la loc acoperind orice rana, Joe si-a pus o intrebare simpla: daca organismul se poate vindeca singur la exterior, nu ar fi normal si logic sa poata face acelasi lucru si la interior? Daca da, atunci oare ce facem gresit atunci cand ne imbolnavim?

Toate cautarile lui Joe l-au dus catre un singur raspuns: calitatea mancarii. Daca ne gandim putin, stramosii nostri faceau foarte mult efort ca sa-si procure mancarea necesara pentru a supravietui. Noi, oamenii moderni, in schimb, nu facem niciun efort pentru a ne procura hrana, exceptand poate caratul sacoselor de la masina pana acasa. Si cu toate acestea continuam sa mancam ca si cum am avea vreun fel de activitate fizica.

Noi  mergem la munca, stam la birou, apoi stam pe canapea, mai stam si la televizor iar in tot acest timp consumam. Si in general consumam calorii din produse procesate si nesanatoase. Se estimeaza ca 61% din mancarea noastra contine materie procesata si ne referim in special la ulei, zahar, faina. Procesarea, care reprezinta gatit si incalzit la temperaturi inalte, este un proces care distruge mancarea si nutrientii pe care aceasta ii contine.

Mancarea procesata nu are probabil nici macar 1% dintre nutrientii pe care ii contin alimentele in starea lor naturala.

Pornind de la aceasta idee, Joe s-a hotarat sa consume timp de 60 de zile doar sucuri proaspete din fructe si legume. In tot acest timp s-a filmat si a calatorit prin toata America discutand cu oameni din cele mai diverse medii despre alimentatie, despre ce cred ei despre alimentatia lor, daca sunt sanatosi si multumiti, daca cred ca ar trebui sa faca vreo schimbare in alimentatie si mai ales cand?

Rezultatul este un documentar care pe mine m-a motivat foarte tare. Pe langa Joe, care este un alt om la sfarsitul celor 60 de zile (mai slab, mai sanatos si fara niciun fel de medicatie), in film apare si un alt personaj, Phil, un sofer de tir care sufera de aceleasi afectiuni ca si Joe si care este un munte de om. Povestea lui Joe ar putea face subiectul unui alt film, pentru ca si acesta reuseste sa tina cele 60 de zile de sucuri, se apuca de sport, isi schimba jobul si incepe o noua viata.

phil fat sick and nearly dead

foto

Poate cel mai impresionat lucru este ca dupa lansarea filmului, si dupa ce a devenit un adevarat fenomen, foarte multi dintre cei care au apelat la aceasta… cura (?) (nici nu stiu cum sa-i spun) aveau probleme grave de sanatate, cu medicamente foarte puternice fara care nu ar fi putut supravietui, sau aveau boli incurabile care s-au vindecat in mod miraculor si inexplicabil.

Va spun, merita sa va uitati la film. Mai ales daca aveti probleme de sanatate pentru care nu gasiti raspuns, daca aveti probleme cu greutatea sau daca pur si simplu vreti sa faceti ceva pentru voi.

Eu ma aflu in ultima categorie, fara sa am nicio problema medicala si fara sa am kilograme in plus care sa ma supere, totusi am simtit ca am nevoie de o perioada in care sa imi curat organismul si in care sa consum doar sucuri de fructe si legume si am reusit deja sa trec de cele 7 zile.

Despre toata experienta mea va povestesc zilele urmatoare intr-un articol foarte interesant (aici).

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

      1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
      2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
      3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
      4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

2 thoughts on “Fat, sick and nearly dead

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *