S-a lansat primul eveniment ciclistic de strangere de fonduri pentru educatie – Cicatlon 2015

Cicatlon este un proiect fondat in 2014 care isi propune sa invarta rotile educatiei prin sustinerea unor proiecte educationale nonformale care pot schimba in bine vietile copiilor implicati in activitatile respective.

Cicatlon este construit pe baza de voluntariat iar modul de functionare este foarte simplu: ciclisti amatori si profesionisti pedaleaza pentru cauzele pe care le sustin. Ciclistii vor estima inainte de tur bataile inimii din timpul pedalarii pentru cauze, iar sustinatorii vor fi invitati sa doneze pentru ele – minim 10 lei pentru 100 de batai ale inimii.

Toate cauzele promovate in cadrul Cicatlon au in comun pasiunea celor implicati in ele, indrazneala de a privi provocarea din alt unghi si de a oferi metodelor traditionale o alternativa proaspata, viabila.

11541878_844013239008255_7872433153612602728_n

Cauzele din acest an sunt: Da-ti pasiunea mai departeDe-a arhitecturaGrowImpactZburd. Despre ele puteti citi mai multe aici.

Evenimentul se va desfasura intre 2 si 6 septembrie, va porni si se va incheia in Sibiu, si va trece prin 11 orase, printre care Medias, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Deva si Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc in Parcul Sub Arini din Sibiu

Pe intreg parcursul de 660 de kilometri vor pedala 30 ciclisti de anduranta, iar pe segmente se vor putea inscrie si ciclisti temerari. Fiecare ciclist (de anduranta sau temerar) va pedala pentru o cauza pe care si-a ales-o dintre cele 5, iar sustinatorii sai vor dona in contul respectivului proiect.

Scopul Ciclaton este acela de a aduce impreuna oameni pasionati de mersul pe bicicleta si sustinatori inimosi, in jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Fondurile stranse in urma campaniei de donatii si a maratonului vor fi alocate cauzelor pentru ca proiectele sa poata continua.

Mai multe informatii despre acest proiect puteti citi pe site-ul oficial. Ciclaton 2015 este organizat de Fundatia Adept Transilvania.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe blog nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *