Experiența nașterii nu a fost cea mai fericită, dar toate supărările și nemulțumirile au trecut atunci când am ajuns la noi acasă

 

 

Foto

“Bună! Am decis să vă scriu și eu povestea nașterii.

În 8 Aprilie 2021, am devenit pentru prima oară mămică. Am ales să nasc prin cezariană, la Regina Maria din Brașov. Costurile nu au fost de neglijat – 6400 lei (după reducere de 1000 lei pentru contract încheiat pana in săptămâna 26 și reducere CAS) + 275 test covid + 220 lei screening auditiv.

Deși mi-a fost extrem de teama de tot ce urma să se întâmple, totul a decurs minunat in timpul operației. Echipa medicală care m-a operat a fost impecabilă, in frunte cu doamna doctor Vadanuta, căreia ii voi fi recunoscătoare toată viața. La ATI, am avut parte de o asistenta foarte grijulie, atenta la orice mișcare a mea și care mi-a fost alături pe tot parcursul șederii mele acolo.
Echipa de medici și asistenți de pe secția de ginecologie s-a comportat exemplar. În schimb, asistentele de pe secția de neonatologie au fost in mare parte f puțin implicate. Nu am primit mai deloc sfaturi, iar pe partea de alăptare nu m-au ajutat in niciun fel. Ba chiar, in prima seara, când am cerut bebelușul pentru a incerca sa-l alăptez, asistenta i-a împins efectiv capul spre sânul meu, moment in care copilul a început sa urle, iar eu am fost lăsată singura cu el (deși nici nu ma puteam ridica din pat). Nici consultantul in alăptare nu am simțit ca m-a ajutat. A ținut chiar sa precizeze ca dacă ar fi fost mai mulți nou-născuți n-ar fi stat așa mult cu mine pana când bebele reușea sa se atașeze corect la san.
Acesta este motivul pentru care experiența nașterii nu a fost cea mai fericită, dar toate supărările și nemulțumirile au trecut atunci când am ajuns la noi acasă. “
I.B

_______________________________________

Povesteste-ne si tu cum a fost pentru tine nasterea, care au fost conditiile oferite de spital (inclusiv costurile), cum s-au purtat cu tine medicul si intreg personalul medical. Suntem alaturi de tine inca de la inceput, iar povestea ta poate ajuta multe alte gravidute sau mamici sa intelega mai bine momentele prin care trec.

Asteptam mesajul tau la e-mail contact@meseriadeparinte.ro (poza este optionala, iar povestea va fi publicata fara date personale).

Citeste aici toate povestile.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *