Donez calut balansoar, pentru copii mici. Detalii pe OLX.

 

Trebuie sa recunosc ca nu am nici cel mai mic talent de a vinde ceva. Pur si simplu, mi-e jena sa cer bani, uitand undeva la jumatatea tranzactiei, ca si eu ofer ceva la schimb 🙂 .

La asta se mai adauga si credinta mea ca dar din dar se face raiul. Multe dintre lucrurile pe care le-am folosit cu fetele cand erau mici au fost primite de la cei dragi, asa ca am preferat sa le donez si eu mai departe catre mamici care aveau nevoie.

Curios este ca de multe ori mi-a fost foarte greu sa gasesc pe cineva care sa aiba nevoie de fix produsele pe care voiam eu sa le donez. Imi aduc aminte cand am schimbat mobila cat de greu am gasit pe cineva care sa nu ne priveasca suspect cand am intrebat daca vrea o biblioteca, o canapea si masa de bucatarie, toate aproape noi.

calut

In fine, timpul a trecut, si fetele au crescut. La fel si cheltuielile. Pe langa hainele care sunt uneori extraordinar de scumpe, se adauga rechizitele si toate cele necesare scolii, iar regina neincoronata a bugetului nostru este scrima. Cu echipamente care trebuiesc sa respecte anumite standarde internationale, cu concursuri si deplasari atat in tara cat si in strainatate, a devenit evident ca trebuie sa incercam sa mai suplimentam incasarile familiei.

Asa ca am zis sa incerc marea cu degetul, sa vad daca reusesc sa vand ceva pe net. Am auzit doar vorbe bune despre platforma OLX, cateva prietene  la fel de nepricepute ca si mine in ale vanzarilor se lauda cu multe reusite, asa ca… de ce nu?

Tot ce aveam de facut era sa vorbesc cu fetele, sa stabilim impreuna la ce jucarii sunt dispuse sa renunte, sa fac poze si apoi sa postez anuntul de vanzare.

Asa ca am intrat pe platforma OLX, am creat un cont si imediat  am primit un mesaj prin care mi se spunea ca imi pot verifica contul cu ajutorul unui SMS, o precautie in plus atinci cand vine vorba despre tranzactiile online.

Apoi, tot ce a trebui sa fac a fost sa aleg un nume pentru anunt, sa complete o scurta descriere si sa incarc cateva fotografii ale produselor.

Nimic mai simplu.

Pentru ca am prins gustul, deja mi-am facut un obicei ca atunci cand fac curat si strang lucruri de prin casa, sa intreb intr-una: “Asta va mai trebuie?” 🙂 .

OLX este cea mai mare platforma de anunturi online, avand peste 4 milioane de conturi, iar de curand a fost special creata sectiunea Mama si Copilul. Aceasta sectiune se adreseaza parintilor care au copii mici si raman foarte repede cu haine sau diverse obiecte pe care nu le mai pot folosi.

Pe OLX se se pot publica fie anunturi cu VANZARE de produse fie anunturi cu DONARE de produse, toate in mod gratuit. Astfel, lucrurile circula, se fac economii si contribuim cu totii la sharing economy.

Va invit sa aruncati o privire pe platforma OLX si va anunt ca urmeaza un concurs foarte interesant cu un premiu fabulos.

Pana atunci, as vrea sa va intreb care este experienta voastra legata de lucrurile de care nu mai aveti nevoie? Cum ati procedat pana acum, obisnuiti sa le vindeti sau sa le donati?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *