“Despre modelele din viata copiilor nostri” // Seria de evenimente “Cum sa cresti un campion” editia a IIIa

Cele mai importante modele din viata unui copil sunt proprii parinti. Pe langa parinti, mai  putem enumera multe alte persoane care isi aduc contributia in modelarea caracterului unui copil, in influentarea acestuia din punct de vedere al convingerilor si al credintelor care il vor insoti pe tot parcursul vietii.

Bonele, bunicii, prietenii, educatoarele, invatatoarele, sunt doar cateva dintre persoanele cu care copiii mici intra in contact si de la care “fura” comportamente si obiceiuri.

Copiii sunt ca niste bureti care absorb tot ceea ce intampla in jurul lor, fara sa aiba puterea de a discerne intre bine si rau, intre comportamente pozitive si negative.

Se spune ca totul se intampla pana la 6 ani, pana la aceasta varsta copiii vor sti cu certitudine care va fi parcursul lor in viata, ce fel de om vor fi, cu cine se vor casatori sau cati copii vor avea. Toate aceste decizii se bazeaza pe experientele pe care le traiesc in copilaria mica si modul in care aceste experiente i-au influentat.

“Cand o sa fiu mare vreau sa fiu ca tine”

Va invit la un nou eveniment din seria “Cum sa cresti un campion”, in cadrul caruia vom discuta “Despre modelele din viata copiilor nostri”.

Printre subiectele abordate se numara:

  • Ce este un  model?
  • Care sunt caracteristicile unui model? In ce fel poate influenta dezvoltarea unui copil?
  • Parintii, primele modele din viata unui copil.
  • Cum influenteaza alte persoane viata copiilor nostri? Cum alegem bona, educatoarea, invatatoarea?
  • Cat de important este grupul de prieteni

Evenimentul va avea loc in data de 16 noiembrie, intre orele 10:00 – 13:00, in Bucuresti. In functie de numarul de persoane inscrise, voi comunica si locatia, in timp util.

Participarea este gratuita dar este necesara inscrierea la acesti link: Formular inscriere eveniment “Despre modelele din viata copiilor nostri”.

Despre seria de evenimente “Cum sa cresti un campion!”

Cand spunem “campion” automat ne gandim la sport. Acolo exista competitie, medalii, clasamente. Si trebuie sa recunosc ca tot datorita experientei mele, din ultimii 3 ani, cu sportul de performanta, s-a nascut ideea acestui curs.

Insa dorinta mea este sa extindem putin impreuna definitia termenului “Campion”.

Fiecare capitol al vietii noastre este o competitie, viata in sine este o competitie.

Le dorim copiilor nostri tot ce e mai bun pe lume, indiferent ca asta inseamna sa fie primii in ceea ce fac sau ca vrem doar sa castige experienta.

Simplul fapt de a te implica intr-o activitate din care ai ceva de invatat, te transforma intr-un campion.

Sa fii campion inseamna sa castigi, dar nu se limiteaza la competitii sportive si medalii.

Sa castigi experienta, prieteni sau informatii, toate te transforma intr-un campion.

Sa fii campion se refera la mentalitate, la forta interna care te transforma intr-un luptator, care nu te lasa sa abandonezi si care te invata cum sa iei cele mai bune decizii pentru tine. Sa fii campion inseamna sa cazi de 3 ori si sa te ridici de 4.

Un campion este inconjurat tot de campioni, cu care poate fi prieten sau adversar, in functie de contextul in care se afla. Insa cand lupta se termina, raman doar lectiile invatate si pregatirea pentru urmatoarea incercare, indiferent ca e vorba despre un test la scoala, despre un spectacol cu public sau mersul singur pe strada.

Sa cresti un campion este un proces care dureaza ani. Este o experienta pentru care noi, parintii, nu am fost pregatiti in niciun fel. Presarat cu multe zambete si lacrimi, cu momente de agonie si extaz, drumul unui campion este dificil, dar usor de parcurs daca are sprijinul neconditionat al celor mai importanti oameni din viata lui: parintii.

Cateva cuvinte despre mine

Am terminat Facultatea de Finante, Contabilitate, Informatica si am o diploma de licenta in Banci si Burse de Valori, cu competente in Programare informatica si baze de date.

In ultimii 20 de ani am beneficiat de traininguri de specialitate in tara si in strainatate organizate de UNFPA, UNICEF, USAID, Banca Mondiala, Fondul Global, JSI, Uniunea Europeana etc.

Tot in ultimii 20 de ani am fost implicata in programe de educatie la nivel national si international ce au avut ca beneficiari adolescentii.

Am participat la schimburi de experienta internationale in care am coordonat grupuri de adolescenti ce au fost instruiti in programe de Educatie pentru viata, in care au invatat prin exercitii integrate cum sa-si descopere abilitatile si cum sa-si dezvolte aptitudinile.

Sunt Formator acreditat ANC/CNFPA, Corpul Expertilor FSCE.

Sunt formator acreditat in “E.S.P.E.R.E Method: Communication and interpersonal relations Management”, Centre de formation ADRES Paris, France & Ardis Consulting Romania.

Sunt acreditata ANC/CNFPA ca “Expert in accesarea fondurilor structurale si de coeziune”,  fiind  implicata in scrierea si implementarea a zeci de proiecte ce au avut ca obiectiv derularea de activitati in beneficiul tinerilor.

Am cursuri de formare in “Promovarea Integritatii si Responsabilitatii Sociale in Romania” organizate de Transparency International Romania (diploma acreditare ANC/CNFPA).

Sunt Presedinte si membru fondator “Asociatia pentru Informare Educare Comunicare”,  infiintata in 2011 avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii populatiei prin cresterea accesului la la informare si educare.

Din 2010 scriu pe Meseria de parinte.ro – cel mai interesant blog de parenting din Romania.

3 ani la rand, 2015, 2016 si 2017, Meseria de  parinte. ro a fost nominalizat printre cele mai influente bloguri de parenting din Romania, conform clasamentului realizat de Revista Biz in cadrul Social Media Summit.

In 2016 am fost nominalizata printre cei mai inflluenti bloggeri de parenting din Europa de catre Revista Parole de Mamans, Franta. In aceasta calitate am reprezentant Romania la eFluent+5, cel mai mare eveniment dedicat bloggerilor de parenting din lume, ce a avut loc in Paris, Franta.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *