Despre idei si initiative

Sharing is caring:

“Mintile mici discuta despre oameni, mintile medii discuta despre evenimente, iar mintile luminate discuta despre idei.” – Roosvelt

Acesta a fost motto-ul intalnirii organizate de Exelo si Total Soft, o intalnire care mi-a ridicat multe intrebari, o aflati imediat la ce ma refer. Panelul de vorbitori a fost format din antreprenori din diverse domenii, dar in mod evident dintre ei s-a remarcat Corneliu Bodea – despre care puteti citi aici un articol foarte interesant.

Acest blog nu este unul de business, dar pentru ca la intalnire s-a discutat foarte mult despre idei, initiativa si creativitate nu pot sa nu fac legatura cu meseria de parinte :). S-a ridicat problema cat de inspirat este sa promovezi initiativa angajatilor, cat de bine este sa ii lasi sa fie creativi si mai ales, este important sa tii cont de ideile lor atunci cand esti manager si ai de condus o companie cu sute de angajati?

Iar eu m-am intrebat in paralel, oare cum poate fi incurajat un copil sa fie creativ, sa viseze, sa aiba idei si mai ales sa aiba initiativa si in final chiar sa puna in practica aceste idei? Ce trebuie facut pentru ca un copil sa ajunga adultul cu acele calitati despre care s-a discutat la intalnire?

Oare cata libertate le oferim copiilor nostri in deciziile pe care le au de luat? Cum le incurajam visurile? Cum ii pregatim pentru  incercarile ce ii asteapta, in care vor trebui sa ia decizii si vor trebui sa suporte consecinte?

sursa foto

V-ati gandit de cate ori le impunem lucruri fara sa ne gandim nici macar o secunda la perceptiile, nevoile sau preferintele lor? De cate ori ii obligam cand sunt mici sa se imbrace cu ce vrem noi, sa manance ce vrem noi si se se poarte cum vrem noi?

V-ati gandit vreodata ca (in general) petrecem primii doi ani din viata copiilor nostri invatandu-i sa vorbeasca si sa mearga, si urmatorii doi spunandu-le sa taca din gura si sa stea pe loc? Oare cum petrecem restul anilor din viata copiilor nostri?

P.S: Continuarea neoficiala a motto-ului este ca “mintile exceptionale pun in practica idei” :).

 

 

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • “7 pentru o viata”
  Sharing is caring:

  Daca la un moment dat o sa aveti impresia ca acest blog se transforma in unul despre carti s-ar putea […]

  Sharing is caring:
 • Cresterea constienta a copiilor
  Sharing is caring:

  In data de 26 aprilie, va invit la un eveniment special, organizat de Comunitatea Parinti autentici la Libraria Bastilia. Vom avea […]

  Sharing is caring:
 • Sinuciderea unei adolescente trage (inca) un semnal de alarma asupra hartuirii online
  Sharing is caring:

  Intreaga lume este devastata de stirea care au tinut paginile ziarelor in ultimele zile. O adolescenta de doar 14 ani […]

  Sharing is caring:
 • “Catching Kayla”
  Sharing is caring:

  Este genul de poveste care nu are nevoie de cuvinte, imaginile spun totul. Imi place sa le arat celor mici […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*