Traditii si Obiceiuri Romanesti de Craciun

Imi face o deosebita placere sa va invit vineri, 7 decembrie 2012, ora 18.30 la evenimentul “Traditii si Obiceiuri Romanesti de Craciun” ce va avea loc la Sala de concerte a Universității Populare Ioan I. Dalles.

Evenimentul este la a doua editie si are ca scop cresterea unei tinere generatii care sa fie mai implicata in cunoasterea, pastrarea si valorificarea patrimoniului cultural si spiritual romanesc.

Copiii nostri ar trebui sa fie familiarizati de mici cu notiuni legate de obiceiuri si traditii romanesti, spiritualitate, port popular, mestesuguri traditionale, elemente de arhitectura traditional romaneasca etc. 

Evenimentul este recomandat copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani (orientativ),  parintilor si cadrelor didactice.  Intrarea este libera insa datorita locurilor limitate va rugam sa confirmati participarea la office@bonsiromania.ro, ana@meseriadeparinte.ro sau telefon 0732.601.254 precizand numarul de persoane si un numar de telefon de contact.

In cadrul evenimentului, Profesorul Dr. Corneliu Ioan Bucur, specialist in etnografie ne va povesti despre semnificatiile si ceremonialul traditiilor romanesti de Craciun. Dl Bucur este Directorul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale “ASTRA” Sibiu, unde a creat cel mai mare Muzeu Etnografic in aer liber din Europa.

De asemenea, Dl. Bucur ne va prezenta un material unic in literatura de specialitate, cartea “Abecedar si Dictionar Etimologic“, realizat impreuna cu sociologul Raluca Ioana Andrei. Acest “Abecedar si Dictionar Etimologic” incearca sa le spuna, deopotriva, “pruncilor nostri de acasa, cat si tuturor celor din neamul nostru” cine am fost, cine suntem si mai ales cine putem fi. Autorii ne ofera cel dintai instrument de care are nevoie invatamantul romanesc, prin intermediul caruia copiii vor intelege mai bine propria identitate nationala si multiculturalitatea poporului roman.

In finalul evenimentului ne vom bucura de un concert de colinde prezentat de Grupul Coral  SOUND, castigator a numeroase medalii de aur si argint la concertele de muzica traditionala romaneasca. Dirijorul corului – Dl Voicu Popescu a aniversat anul acesta 30 de ani de activitatea si a preluat bagheta dirijorala a Corului National de Camera MADRIGAL – brand artistic unic al Romaniei.

Evenimentul este organizat de BONSI BUSINESS GROUP, in parteneriat cu Meseria de parinte si va avea loc in Sala de concerte a Universității Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Balcescu nr. 18, Bucuresti.

Si profit de aceasta ocazie ca sa va reamintesc de campania lansata de MANAFU,  care cauta bloggeri pasionati de Romania.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *