De miercuri, 19 mai, toţi elevii din Bucureşti revin fizic la şcoală

Toți elevii din București se întorc de miercuri fizic la școală, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a precizat că, în cazul în care există școli care nu pot asigura învâțământul în format fizic din cauza infrastructurii, pot decide, punctual, să continue cu învățământul online.

Foto

”De mâine, toți elevii revin fizic la ore. Unde lucrurile sunt diferite, unde există probleme cu infrastructura, școlile pot decide punctual să continue cu învățământul online”, a spus prefectul.

Totodată, elevii care prezintă certificate medicale care atestă faptul că nu se pot prezenta fizic la ore vor rămâne acasă și vor beneficia de educație online.

Prefectul Capitalei a explicat și ce se întâmplă în cazul în care un elev va fi confirmat cu Covid.

”Dacă în clasă se confirmă un caz de Covid, Consiliul de Administrație al școlii ia decizia de a trece clasa respectivă în online. Dacă sunt și profesori care au ore la mai multe clase, toată școala poate trece în online, cerându-ne acest lucru, cu aviz de la INSP și DSP”, a precizat Alin Stoica.

Astfel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli se va face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmase, luni, că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală. Decizia a devenit oficială abia acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *