Ministrul Cimpeanu anuleaza probele de competente la BAC 2021

In ultima sedinta de guvern a fost aprobata prin OUG, anularea probelor de competenta (orale) care fac parte din examenul de Bacalaureat.

Astfel, in OUG aprobata de guvern se mentioneaza: “Pentru anul şcolar 2020 – 2021, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezenţei ordonanţe de urgenţă”.

Ministerul Educatie motiveaza aceasta decizie prin faptul ca masurile vizeaza interesul elevilor, avand in vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiţii excepţionale, conforme cu normele de protecţie sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021.

Consecinta acestei decizii este ca elevii de clasa a XII si a XIIIa vor avea mult mai usor acces la  diploma de bacalaureat, indiferent de rezultatele lor la invatatura. Mare parte din acesti elevi vor continua studiile la facultati cu plata chiar daca materia de liceu le este in mare parte necunoscuta.

Vestea este cu adevarat buna pentru universitati, care ii asteapta cu bratele deschise pe viitori studenti si platitori de taxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *