Cum se utilizeaza platforma Brio.ro. Tutorial complet + CONCURS

UPDATE: 20.01.2020

Am aflat cine sunt castigatorii creditelor Brio. Astept un email (ana @ meseriadeparinte.ro) sau un mesaj privat pe FB cu numele complet si adresa de email pentru a trimite codul de voucher.

 1. Ionica Ionela
 2. Zaim Irina
 3. Virgi Iorga
 4. Luiza Simona Ecaterina Piperca
 5. Simona Banica
 6. Mihai Talpalaru
 7. Fazakas Irina
 8. Anca Maria
 9. Maria Alina Elenes
 10. Simona Symo

Felicitari tuturor participantilor, va asteptam si in februarie la un nou concurs cu premii constand in vouchere pentru testele online Brio.ro

 

 

CONCURS

Puteti castiga 1 voucher cu 10 credite pentru testele Brio, pentru copiii vostri.

Avem in total de oferit 10 premii a cate 10 credite Brio.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs este sa lasati un comentariu cu contul de FB sectiunea de mai jos, in care sa respectati urmatorii pasi.

 1. Sa ne spuneti in ce clasa sunt copiii vostri.
 2. Sa bifati casuta “Also post on Facebook” inainte de a posta comentariul.

Concursul se deruleaza in perioada 15 – 20.01.2021. Pe 21 ianuarie vom afla cine sunt fericitii castigatori ai premiilor Brio.

Bafta tuturor participantilor!

 

Comenteaza cu contul de FB

 

___________________________________________

In continuare am sa va prezint cum arata platforma Brio.ro din interior. Din articolele precedente (aici si aici) ati putut afla care sunt avantajele folosirii acestei metode online de testare a cunostintelor elevilor romani.

Am sa va reamintesc doar ca testele Brio sunt special create pentru a testa cunostintele elevilor, in functie de nivelul la care se afla. Practic, sunt teste digitale standardizate prin care copiii nostri, din clasele 1 – 12, isi pot evalua obiectiv cunostintele si isi pot imbunatati performantele scolare.

Testele BRIO sunt concepute nu numai pentru a măsura cât știe un elev, ci pentru pentru a-l ajuta să evolueze prin testare repetată pe tot parcursul anului. Rezultatele apar atunci când testarea se face constant, fie o dată la două săptămâni, fie lunar sau semestrial – în funcție de clasa în care se află copilul și de examenele pentru care se pregătește.

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

Cum se utilizeaza platforma Brio.ro

1. Intrati pe Brio.ro. Dati click pe “Contul meu” si apoi pe “Creeaza cont”.

2. Se va deschide o noua pagina unde sunt prezentate tipurile de abonament disponibile. Puteti alege dintre cele 3 variante,  si puteti opta pentru plata lunara sau pe tot anul.

3. In urmatoarea pagina puteti alege materia pentru care doriti un test precum si clasa aferenta. Eu am ales in mod total aleator Matematica, clasa a 9a.

4. Deoarece materia este cuprinzatoare, avem optiunea de a vedea toate capitolele studiate in programa scolara. In functie de nivelul elevului, putem alege unul, mai multe sau toate capitolele.

5. Eu am bifat toate capitolele din materie si am inceput sa rezolv testul. Deoarece nu mi-am propus sa rezolv problemele ci doar sa va arat cum functioneaza platforma, am ales raspunsul A la toate problemele. Veti vedea la final ce rezultat am obtinut 🙂 . 

6. Pe masura ce rezolvam problemele, acestea sunt colorate in lista din dreapta. Acolo avem evidenta problemelor la care am bifat un raspuns (colorate cu albastru) sau peste care am trecut fara a le rezolva. Tot in partea dreapta, avem si timpul ramas pentru finalizarea testului.

7. Cand am ajuns la intreabarea 35 am apasat tasta “Termina testul”. Deoarece testul a fost completat pe repede inainte, se poate observa ca multe probleme nu au fost rezolvate iar timpul ramas este foarte mare. Astfel, am primit mesajul de mai jos prin care sunt incurajata sa mai verific raspunsurile date sau sa incerc sa rezolv problemele lasate necompletate.

8. Am finalizat testul si am asteptat cateva minute pentru a primi rezultatele precum si raportul aferent.

9. Am primit pe email un mesaj cand raportul a fost gata asa ca am mers in sectiunea respectiva. La testul din 14.01.2021 am “nimerit” 2 rezultate corecte din 35 🙂 .

10. Am apasat butonul “Rezultate” sa vad despre ce vorba. Am putut revedea toate enunturile problemelor si cerintele acestora.

11. Am revenit in pagina cu testele parcurse si am apasat pe “Raport”.

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

Am putut citi o evaluare exacta despre cunostintele si competentele mele in acest moment, care sunt punctele forte dar si punctele unde ar trebui sa recuperez materie. Mi-a placut foarte mult faptul ca se specifica cam cat dureaza sa ma pun la punct cu materia, la fiecare capitol. Consider ca este o informatie importanta pentru orice elev care ar putea fi descurajat de un rezultat slab la un test. El poate afla astfel ca in aproximativ 6 ore poate recupera materia si poate tinde la statutul de “Expert”.

De exemplu, la Algebra, Ordinea operatiilor, am un scor Brio 54, asta inseamna ca ma aflu la nivelul INTERMEDIAR. Destul de descurajant, dar…. am nevoie de doar 6 ore ca sa fac un upgrade. Este o veste buna, pentru ca nu raman cu senzatia de incompetenta (asa cum mi s-ar transmite la un test scolar obisnuit) ci stiu ca pot mai mult, tot ce trebuie sa fac este sa invat 6 ore.

Puteti vedea in continuare cum arata raportul de evaluare, este pentru primul test pe care l-am dat, in data de 13.01.2021 si unde am “nimerit” 24 de rezultate corecte din 40 🙂 . A fost un test pentru clasa a 3a 🙂 , dar nu asta conteaza, ci faptul ca am bifat doar rezultatele de la punctul A.

Raportul are 16 pagini si descrie nivelul de cunostinte si competente de matematica pentru elevul testat.

Este o analiza generala a gradului de pregatire la matematica si cuprinde totodata informatii importante despre ariile cu rezultate bune si ariile cu rezultate slabe.

Rezultatele sunt prezentate sub forma scorului Brio, un scor care poate varia intre 0 (foarte slab) si 100 (foarte competent). Cu cat scorul este mai mare, cu atat el indica un nivel de cunostine si competente mai ridicat. Scorul Brio este un scor centila (a suta parte dintr-un ansamblu de date clasate într-o anumită ordine statistică) si arata cum se compara elevul testat cu toti ceilalti copii din Romania care parcurg aceeasi clasa ca si el.

De exemplu, pentru un elev care se afla la centila 70 (a obtinut scorul Brio 70), vom spune ca 30% dintre elevii din Romania (de aceeasi varsta sau clasa), sunt mai buni decat el, in timp ce 70% sunt mai slabi sau egali cu el.

Totodata, un copil care are centila 90, are in fata sa doar 10% din populatia scolara comparabila, iar 90% dintre elevii de aceeasi clasa sunt mai slabi decat el.

Dupa cum puteti vedea, eu am obtinut scorul Brio 73, asta inseamna ca 27% dintre elevii de clasa a 3a din Romania sunt mai buni decat mine, in timp ce 73% sunt mai slabi sau egali cu mine.

 • Daca obtineam un scor intre 95 – 100, insemna ca sunt la nivelul EXPERT.
 • Intre 80 – 95 nivelul este AVANSAT.
 • Intre 60 – 80 nivelul este COMPETENT.
 • Intre 30 – 60 nivelul este INTERMEDIAR.
 • Intre 10 – 30 nivelul este SATISFACATOR.
 • Intre 0 – 10 nivelul este INSUFICIENT.

Scorul este de nivel AVANSAT, iar in raportul primit pot afla ce inseamna asta atat pentru Algebra cat si pentru Geometrie.

Urmeaza apoi o evaluare detaliata a competentelor pentru fiecare capitol de la Algebra si Geometrie. Este o lectura foarte interesanta, ceva ce va asigur ca nu ati citit niciodata nici in calitate de elev nici in calitate de parinte de elev. Si, va asigur ca nu veti primi prea curand o asemenea evaluare de la scoala.

Asa cum spuneam, raportul are 16 pagini, il puteti citi integral aici.

Am rezolvat un test si pentru Romana (trebuie sa recunosc ca nu este preferata mea 🙂 ) insa puteti vedea cum sunt explicate si aici competentele si cunostintele elevului. Am ales un test pentru clasa a 6a si am 6 raspunsuri corecte din 36. Puteti citi aici raportul complet la limba romana.

Cred ca acest mic tutorial despre cum se foloseste platforma Brio a fost util, pentru a putea intelege cat de importanta este aceasta metoda de testare si de evaluare a cunostintelor unui elev.

Si, pentru ca ne dorim sa oferim cat mai multor elevi oportunitatea de a folosi Brio.ro, va invitam la concurs.

CONCURS

Puteti castiga 1 voucher cu 10 credite pentru testele Brio, pentru copiii vostri.

Avem in total de oferit 10 premii a cate 10 credite Brio.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs este sa lasati un comentariu cu contul de FB sectiunea de mai jos, in care sa respectati urmatorii pasi.

 1. Sa ne spuneti in ce clasa sunt copiii vostri.
 2. Sa bifati casuta “Also post on Facebook” inainte de a posta comentariul.

Concursul se deruleaza in perioada 15 – 20.01.2021. Pe 21 ianuarie vom afla cine sunt fericitii castigatori ai premiilor Brio.

Bafta tuturor participantilor!

Comenteaza cu contul de FB

 

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Cum se utilizeaza platforma Brio.ro. Tutorial complet + CONCURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *