”Cerem CNCD să facă dreptate elevilor”

Comunicat Fepal – Federația părinților și aparținătorilor legali din România:

”Începând cu 25 octombrie a fost impusă o vacanță forțată de două săptămâni elevilor din școlile de stat.

În ciuda apelurilor noastre, nu ni s-a permis opțiunea predării online pentru că nu ar fi fost echitabil pentru școlile din mediul rural.

Pe 8 noiembrie, unitățile de învățământ au fost deschise pe baza criteriului: minim 60% angajați din școală vaccinați. De aproape două săptămâni, tocmai școlile din mediul rural sunt în online, existând unități de învățământ chiar cu procent de vaccinare 0.

În aceste condiții, faptul că nu s-a permis școala online în loc de vacață forțată în U.Î. care erau pregătite pentru acest tip de predare, este doar încă una din deciziile lipsite de sens din domeniul educației și care are efecte negative asupra elevilor din sistemul de învățământ public.

Reamintim faptul că în data de 27.10.2021 am depus plângere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania împotriva Ministerul Educației reprezentat de Ministrul Educaţiei Interimar Sorin Cîmpeanu, Secretarului de Stat Raed Arafat, Coordonatorul CNSU și Guvernului României reprezentat de Premierul Interimar Florin Cîţu.

A trecut aproape o lună de zile, rugăm consiliul să soluționeze plângerea noastră.

În ceea ce privește argumentul echității, invocat de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în luarea deciziei de a nu continua școala online, din cauza lipsei condițiilor pentru acest lucru în toată țara, CNCD a declarat la acel moment: “din nou, mi se pare o măsură care poate avea efecte discriminatorii, pentru că noi suntem în pandemie aproape de 2 ani și ar fi trebuit deja să avem aceste condiții de desfășurare a școlii online asigurate. Nu este echitabil ca cei care au posibilitatea să își desfășoare activitățile online să fie în situația în care să li se ia acest drept. Adică măsura ar fi trebuit să fie următoarea: să asigurăm condițiile de desfășurare a activităților în online pentru elevii care au aceste lipsuri, această provocare, și nu să interzicem tuturor doar pentru că pentru o parte noi nu am făcut nimic sau nu am făcut suficient.”

Mai multe detalii despre acțiunea noastră și consecințele negative asupra elevilor care rezultă din decizia invocată puteți găsi aici.”

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *