A fost finalizată procedura de testare a copiilor în școli, cu teste rapide antigen din salivă

A fost finalizată procedura de testare cu teste rapide antigen din salivă pentru elevii din unitățile de învățământ. Conform acestui document, elevii și profesorii sau personalul școlii care urmează să fie testat nu trebuie să mănânce sau să bea nimic cu cel puțin o oră înainte de efectuarea testului.

Testarea trebuie să se facă în zilele de luni și joi, înaintea începerii orelor de curs, prevede procedura.

Testele folosite și recipientele lor sunt „considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios” și vor fi colectate printr-o procedură specială specificată într-un ordin din 2012 pentru colectarea deșeurilor medicale.

În procedură nu este specificată obținerea vreunui acord din partea părinților pentru testarea copiilor. Testarea prin salivă se poate dovedi un chin pentru copii, mai ales că pe lângă „negativ” și „pozitiv”, aceste teste prevăd posibilitatea de „neconcludent”.

În acest caz, copilul trebuie să treacă din nou prin această procedură de testare, până iese „negativ” sau „pozitiv”. În cazul în care ar ieși „pozitiv”, documentele autorităților prevăd că cel mic este „izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat”, în timp ce i se anunță părinții.

Într-un final, asupra elevului se aplică testarea prin metoda RT-PCR. Astfel, un copil – în funcție de momentul testării prin salivă – ar putea aștepta ore în șir nemâncat și izolat pentru a i se face un test PCR, pentru ca în final să fie negativ.

Iar toată această procedură ar trebui făcută de două ori pe săptămână.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *