Va invit sa va inscrieti copiii la NARATIV – Festivalul de lectura pentru copii

NARATIV este un festival de lectura organizat de Asociatia Curtea Veche,  finantat de ARCUB in cadrul programului cultural “Esti Bucuresti” si cuprinde o serie de activitati gratuite pentru copii.

Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti Verona in perioada 21-27 septembrie si ne pune la dispozitie atat ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime si Ghicitori) precum si spectacole lectura si conferinte dedicate parintilor si cadrelor didactice prin care se prezinta tehnici de incurajare a lecturii in randul celor mici.

Atelierele sunt destinate in principal copiilor intre 8 si 14 ani, sunt gratuite si sunt sustinute de pedagogi nonformali, artisti, specialisti in educatie si psihologia copilului.

Calendarul complet al activitatilor precum si formularul de inscriere il gasiti pe site-ul Narativ.

<< Numărul scăzut al cititorilor, rata de nepromovare a examinărilor naționale și lipsa gradului de înțelegere a textelor ne arată că trebuie să le demonstrăm tuturor elevilor din București că cititul este distractiv. Cred că în noi, adulții, stă responsabilitatea de a aduce lectura mai aproape de sufletul copiilor și, în acest sens, am pregătit o adevărată sărbătoare dedicată actualilor și viitorilor cititori. >> declară Iren Arsene, președinte al Asociației Curtea Veche.

Evenimentul are si o componenta caritabila prin strangerea de fonduri online si cutii de donatii amplasate in Librariile Carturesti. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei” prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si programul national de lectura “cartile copilariei” puteti afla de pe site-ul oficial sau de pe Pagina de FB Asociatia Curtea Veche.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Afis_NARATIV_Festival_de_lectura_pentru_copii_Asociatia_Curtea_Veche

Sponsori: Kaufland și Curtea Veche Publishing

Parteneri: Cărturești, Scorseze Ambulanță, United Media România, Prodocens Media, Elevate, Sameday Courier, Herlitz, Pelikan

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București, Evz.ro, Evenimentul Zilei, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Urbankid.ro, ȘtiriONG, SuntPărinte.ro, Didactic.ro, ExamenulTău.ro, GoKid!, The PR Journal

Eveniment susținut de Itsy Bitsy

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*