Arafat: Evenimentele, nunțile și botezurile sunt interzise!

Raed Arafat, șeful DSU, afirmă că evenimentele festive sunt în continuare interzise, cu toate restaurantele și barurile au fost redeschise. Nunțile și botezurile sunt în continuare interzise în România, la fel și evenimentele aniversare sau mesele festive, precizează acesta.

“În nicio condiţie! Sunt total interzise, aşa cum au fost şi până acum. Deci, aniversări, mese festive etc., nu se deschid şi nu se reiau. Deci, restaurantele care se deschid, se deschid în proporţie de 30% capacitate şi numai pentru servirea mesei într-un număr maxim de persoane în jurul mesei, mi se pare că sunt şase persoane şi cu o distanţă între mese la capacitatea, bineînţeles, de 30%, adică dacă ai în restaurant 100 de mese, 30 vor fi ocupate sau 33, să zicem, vor fi ocupate la disptanţă între ele. Nu se pune problema unor mese festive, botezuri, nunţi la acest moment. Deci în niciun caz! Aşa că cine se gândeşte la acest lucru trebuie să înţeleagă că nu este cazul şi nu se discută de acest lucru la acest moment”, a spus Raed Arafat.

„În primul rând și foarte important este responsabilizarea operatorilor economici din sectorul HoReCa, din sectorul ospitalităţii, să înţeleagă că dacă vor să rămână deschişi în aceste condiţii, trebuie să respecte regulile. Dacă nu respectă regulile cu siguranţă foarte repede se va reînchide. Deci asta este în primul rând, iar pentru orice om, trebuie să înţeleagă că dacă noi, la acest moment, suntem într-o situaţie controlabilă, nu suntem cu creşteri masive de cazuri în terapie intensivă, în spitale, asta este datorită măsurilor care au fost luate şi pe care aplicăm şi mai ales a măştii universale şi a tuturor măsurilor care s-au luat şi la locul de muncă şi toate aceste aspecte.

Amenzi pentru HoReCa

„Dacă cineva consideră că în acest moment renunţă la aceste măsuri, asta înseamnă automat revenirea la creşteri şi la infectări mai multe şi, bineînţeles, la aplicarea măsurilor mai dure, ceea ce înseamnă închiderea totală a restaurantelor din nou. Deci, aici depinde de noi toţi cum o să aplicăm aceste reguli. HoReCa să respecte regulile clar şi să accepte condiţile care sunt recomandate şi impuse la nivel de autorităţi şi persoanele, la fel, să respecte aceste măsuri oriunde sunt, că sunt în transportul public, în spaţii publice închise, deschise, mai ales în ceea ce priveşte masca, dezinfecţia şi bineînţeles păstrarea distanţei şi respectarea regulilor generale care au fost recomandate”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a vorbit și despre importanța imunizării. Acesta a precizat că se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată.

„Nu, în momentul în care ajungem la un procent mare din populație vaccinată, acestea poate că intră sub control. Asta este și motivul pentru care se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată.”, mai declarat Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *