Alimentatia pana la 3 ani, cel mai important factor in cresterea imunitatii
Cu cat ma apropiam mai mult de perioada de diversificare, cu atat simteam ca ma ia panica. Ma gandeam cu groaza cum o sa trebuiasca sa combin diverse alimente, sa calculez gramaje si calorii. Citisem ca la fiecare cateva zile trebuie adaugat un aliment nou si efectiv nu-mi imaginam cum o sa trec de aceasta perioada.
Acum imi aduc aminte cu zambetul pe buze cat de simplu a fost, in special pentru ca medicul pediatru mi-a dictat pur si simplu cum sa alcatuiesc meniul. M-a pus sa aduc un pix si un caiet si mi-a dictat prima saptamana, apoi a doua, apoi a treia, apoi a patra. Si dupa ce am trecut de prima luna, deja am identificat un algoritm pe care il respect chiar si acum, dupa atatia ani.
Cu caietul langa mine, am invatat cum sa prepar diverse retete, cum sa ma asigur ca vitaminele, mineralele si calciul sunt prezente la fiecare masa, cum fructele, carnea si legumele se combina dupa niste reguli care par complicate dar care sunt foarte logice dupa ce te familiarizezi cu ele.
Sa cresti un copil este ca si cum ai construi o casa. Intai incepi cu fundatia, si tot ce construiesti dupa, se bazeaza pe acea fundatie care trebuie sa fie cat mai solida si corect facuta.
Un copil are o viata intreaga inainte dar primii 3 ani sunt vitali deoarece ulterior acestei varste, dezvoltarea sistemului imunitar incetineste, pana in perioada adolescentei, cand putem spune ca s-a ajuns la maximum de dezvoltare.
Conecteaza-te cu Facebook ca sa citesti tot articolul. Click pe butonul de mai jos:
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).