A inceput TELESCOALA. Programul pe zile in prima saptamana

Televiziunea Română a publicat duminică seara orarul lecțiilor care vor fi predate în prima săptămâna prin programul Teleșcoala, de luni până vineri pe TVR2. Prima lecție pentru clasa a VIII-a la Limba Română, luni de la ora 09:00 va fi despre „propoziții subordonate”, iar la matematică, la 09:30, despre „sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”. Elevii de clasa a XII-a au tot luni lecții despre „Iona”, de Marin Sorescu, la Limba română, la ora 15:00 și „Polinoame. Relaţia lui Viete”, la matematică, ora 15:30.

Orarul săptămânii pentru clasa a VIII-a.

Luni, 16 martie

Ora 9:00 Limba şi literatura română – “Propoziţiile subordonate”

Ora 9:30 Matematică – “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”

Marţi, 17 martie

Ora 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie

Ora 9:30 Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie

Ora 9:00 Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică

Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezorvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie

Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături

Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie

9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)

9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.

Orarul săptămânii pentru clasa a XII-a.

Luni, 16 martie

Ora 15:00 Limba şi literatura română – „Iona”, de Marin Sorescu

Ora 15:30 Matematică – „Polinoame. Relaţia lui Viete”

Marţi, 17 martie

Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil classic – Nichita Stănescu

Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie

Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană

Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă; Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie

Ora 15:00 Istorie – România în perioada războilui rece

Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie

Ora 9:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;

Ora 9:00 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

Teleșcoala va fi în fiecare zi de luni până vineri, la TVR 2, de la ora 09:00 la ora 10:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la ora 15:00 la ora 16:00 pntru cei de a XII-a, potrivit orarului anunțat. Cu toate cestea, programul anunțat pentru vineri este dor pentru liceu și este de la ora 09:00, și nu de la 15:00.

Ce parere aveti despre aceasta initiativa? Copiii vostri cum invata in aceasta perioada?

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

30 thoughts on “A inceput TELESCOALA. Programul pe zile in prima saptamana

 1. Ar trebui revăzute VECHILE emisiuni Teleșcoală, cele de prin anii ’70 Erau foarte bine organizate, atrăgătoare, destinate tuturor elevilor, din toate clasele.
  Mai există (la televiziune?) vreo înregistrare?

 2. Ma, daca un elev poate urmari prezentarea asta, iar in acelasi timp sa si inteleaga, jos palaria! 👍🤔😳
  Tipa cred ca preda tot vocabularul/lexicul in 50 de minute.
  Facut doar de dragul de a face.

 3. Da. Am văzut și eu. Însă este recapitulare. Deci informația trebuie doar reamintita…Sa sperăm că la predare se va modifica transmiterea noțiunilor!

 4. Rugăm părinții să se uite!
  Măcar să știe la ce-și trimit copiii!
  Doamna profesoară predă bine! Dar după programă! În ritmul programei!
  Alo, domnule Iulian Cristache, vă place? Înțelegeți?
  Rețineți?
  Vă folosește?
  Vi se pare util?
  Simțiți ce de „competențe” se formează?

 5. Prea repede expus. Ca profesor am toata încrederea în colegii care expun. Este o prima experienta în sensul acesta. Este normal sa apară îmbunătățiri. Mi-am îndemnat elevii sa vizioneze și au făcut asta, spunând cu încredere ca știau și de la mine la fel. Ca părinte mi-am văzut copilul cu pix și coala pregătit sa noteze. Ce a mai concluzionat minunatul meu nu mai expun, dar i-a prins bine. A găsit informații relevante în ambele sesiuni. Vom fi și mâine atenți!

 6. Trebuie să avem în vedere egalitatea de șanse!
  Sper că nu se continuă cu predarea!
  Toate aceste lecții, TVR sau pe diferite platforme, sper că sunt doar pentru sistematizare și aprofundare!
  Pentru a avea o preocupare elevii !

 7. Este, cu sigurantã, o initiativã utilã! Evident cã, în baza feed-back-ului primit, ea poate fi perfectionatã. Multã baftã tuturor celor implicati în acest proiect! 🙂

 8. Ar trebui revăzute VECHILE emisiuni Teleșcoală, cele de prin anii ’70 Erau foarte bine organizate, atrăgătoare, destinate tuturor elevilor, din toate clasele.
  Mai există (la televiziune?) vreo înregistrare?

 9. legat de conținutul ACESTEI emisiuni, sunt convins că d-na profesoară a făcut ceea ce i-a impus programa.

  Programa e cea cu problema! Impune exact acest ritm. E clar de ce atâția elevi abandonează! Doamna a vorbit pentru elevii care știu. Dar restul? Și gol după gol se acumulează abandonul…

 10. Doamne, ce misto a fost!!! Multumim TVR! Profesorii de la clase vor capata respectul elevilor acum. In sfarsit au masura pt “lectii plictisitoare din care nu intelegi nimic”.

 11. Ora 9:00 Limba şi literatura română – “Propoziţiile subordonate”??? Doamna profesoara, pe langa faptul ca a predat de parca se grabea sa prinda ultimul pachet de drojdie de la Lidl, ne-a predat notiuni de fonetica si nu de sintaxa!!

 12. Forte bine pe înțelesul tuturor dar prea scurt timp cel puțin 2 ore pt lb romana si la fel pt mate felicitări tvr

 13. Poate că ar fi util să faceți o lista cu platformele de E-Learning disponibile in Romania că unele sunt chiar foarte bune.

 14. Aduceti profesorii care au avut succes cu astfel de metode, indiferent de unde ii luati – poate cu ocazia asta mai vad copiii si altceva decat vesnicele lectii traditionale cu creta si burete… foarte plictisitoare pentru generatiile de astazi.

 15. Vocabularul și fonetica în 20 de minute recapitulare? Să nu zicem că n-am făcut. ( mă refer la minutele de limba română)👎,,Las’ că-i bine și așa decât deloc!”

 16. Deocamdata o parere proasta, dar mai vedem orele viitoare. Parca au selectat profesorul care poate citii cu viteza maxima dintr-o carte. N-am apucat sa vad decat cateva minute din lectiile Cristinei Tunegaru, dar par mai ok, decat ce a fost azi la romana.

 17. Din punctul meu de vedere, nu a respectat aproape nicio “regula” didactica. Ritm alert, fara evidentierea informatiilor importante, foarte putine exemple, timpul alocat exercitiului individual a fost de câteva secunde dupa care a venit cu rezolvarea. Speram ca fiind vorba de “recapitulare” au gandit lectia asa…. altfel e o expunere galopanta si nu o lectie didactica.

 18. Speram ca e mai ok la mate, dar vad ca e doar un exemplu de cum poti sa faci prost o lectie super frumoasa. Atat de mult sare imaginea de la profa la paginile pline de calcule, fix cand nu te astepti si incerci sa pricepi ce a scris acolo, ca deja am abandonat. Sa vedem pe net, pe tv e obositor.

 19. Ma asteptam sa fie lectii moderne, modele de urmat, sa se lucreze in timp ce se explica, sa faca notari pe exercitii, sa sublinieze chestiile importante, atat ca ton cat si vizual, sa foloseasca smartboard-ul sau macar un flipchart 🤭. Sunt corecte explicatiile, exercitiile, dar aveam alte asteptari.

 20. Ca la clasă…..așa vin și copii noștri acasă….Au înțeles sau nu,profesorul si-a facut treaba 😥

Leave a Reply

Your email address will not be published.