A început primul tratament de combatere a căpușelor în București
Primăria Capitalei a anunțat că de marți, 5 aprilie 2022, va începe aplicarea tratamentelor pentru combaterea căpușelor în București. De această dezinsecție se va ocupa Compania Municipală Eco Igienizare.
Începe aplicarea tratamentelor de combatere a căpușelor în București
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că această primă campanie de dezinsecție va începe marți dimineață. Primele locuri unde se vor aplica substanțele anti-căpușe vor fi parcurile. Pentru anul 2022 au fost programate patru astfel de campanii.
Deratizarea e în desfășurare și suntem chiar înaintea programării, fiindcă timpul ne-a permis să facem și tratamente de deratizare exterioară. A avut loc deja un tratament de deratizare interioară în subsoluri, iar următorul va fi la toamnă. Anul acesta suntem într-o situație mult mai bună decât cea din 2021, avem fondurile necesare și calendarul de lucru poate fi respectat.
Operațiunile pentru combaterea căpușelor din București se vor desfășura pe toate spațiile verzi și zonele cu vegetație, ce se află în proprietatea Primăriei Capitalei, precum:
- Parcuri,
- Grădini publice,
- Locuri de agrement,
- Cimitire,
- Terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective, precum căminele de elevi și locuințele sociale.
Substanțele sunt sigure pentru oameni și animale
Tratamentele împotriva căpușelor se vor aplica în fiecare zi, între orele 07:00 și 15:00, ținându-se cont și de condițiile meteo. Pentru a putea realiza aceste activități angajații din cadrul CMEIB S.A. urmează să intervină pe teren cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV). De asemenea, aceștia se vor folosi și de autoutilitare Dokker, ce sunt dotate cu atomizoare portabile.
Insecticidul ce urmează a fi folosit pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, cu o concentrație de 0,5%. Acesta a fost aprobat de Ministerul Sănătății și este sigur atât pentru oameni, cât și pentru animale. Compania Municipală Eco Igienizare București a pus la dispoziția cetățenilor numărul de dispecer non-stop: 0752.041.898 și adresa de e-mail: sesizari@cmeib.ro. Aici pot fi făcute sesizări sau reclamații referitoare la apariția anumitor focare de infestare în București.