Locurile de joacă, pericol pentru copii. ANPC a închis 15 locuri de joacă din trei parcuri bucureştene

Cincisprezece locuri de joacă din trei parcuri bucureştene au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), până la remedierea deficienţelor, în urma unor controale.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri au fost verificate din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

”Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Astăzi, pare că este parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară!Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole!

Ne asumăm “vinovăția” de a elimina riscurile la care sunt expuși, cu toate că, cel în culpă, este altul!” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber (ex.: badchet, tenis de masă, fitness etc.)

În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR București-Ilfov, aplicându-se primele sancțiuni.

Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și 2 terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor.

 

Principalele nereguli constatate de comisari au fost:

  • Utilizarea unor echipamente deteriorate,
  • Existența unui paviment cu denivelări,
  • Bucăți de tartan lipsă,
  • Utilizarea unor tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief,
  • Lipsa unor bare de protecție,
  • Lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor,
  • Folosirea unor mese de tenis sparte
  • Lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă
  • Igienizarea precară a locațiilor,
  • Prezența, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație.
 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *