20.000 de elevi vor beneficia de aparate ortodontice fixe gratuite

Proiectul ”SMILE”, lansat in data de 2 august de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, se va derula până pe 31 decembrie 2020.

Proiectul ,,SMILE” prevede aplicarea de aparate ortodontice fixe, elevilor cu vârsta între 10 și 17 ani, din București, la indicația medicului specialist ortodont. Inițiativa aparține Primarului General, Gabriela Firea și constă în acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de maximum 990 lei/beneficiar, sumă care include aplicarea ambelor arcade (inferioară și superioară).

Bugetul proiectului este de 20.053.000 lei, multianual, pentru 20.000 de beneficiari, respectiv 10.000 beneficiari în anul 2019 și 10.000 de beneficiari în anul 2020.

Este nevoie de adeverință medicală de la medicul stomatolog din cabinetul școlar, care să ateste o dentiție fără carii și posibilitatea efectuării tratamentului ortodontic.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, desfășoară alte două proiecte privind aplicarea de aparate dentare, elevilor cu vârsta între 7 și 16 ani:
– Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” se derulează în perioada 17 septembrie 2018 – 31 decembrie 2021.
– Proiectul “Smile-Mobile” se va desfășura până pe 31 decembrie 2021 și prevede aplicarea de aparate ortodontice mobile.

Am plecat de la ideea că cel mai important lucru pentru sănătatea copiilor este educația pentru sănătate. În acest moment, putem asigura asistența stomatologică completă și gratuită pentru toți copiii din București. Și, când spun asta, mă refer la campania pentru sănătate, la consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru toți copiii, la proiectele pentru aplicarea de aparate dentare fixe și mobile.” – Dr. Turkes Ablachim, Director General Adjunct Medical ASSMB

Înainte de anul 2017, când se vorbea despre proiecte, eram neîncrezător, chiar reticent. Am văzut însă că proiectele Primăriei Capitalei și Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București prind contur, că s-au făcut investiții, și am sprijinit, prin Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, toate proiectele care se adresează copiilor noștri. Suntem privilegiați pentru că beneficiem de aceste proiecte derulate și finanțate de Primăria Municipiului București și, personal, voi face demersuri pe lângă autoritățile locale din țară pentru a adopta acest model de bune practici al Capitalei. De asemenea, voi continua demersurile făcute la Ministerul Sănătății, alături de ASSMB, pentru ca medicii de medicină școlară să poată da trimiteri la medical specialist, pentru ca noi, părinții, dar și copiii, să economisim timp.”  Eugen Ilea, Președinte al Federatia Nationala a Asociatiilor De Parinti – Ip -Bucuresti:

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

12 thoughts on “20.000 de elevi vor beneficia de aparate ortodontice fixe gratuite

 1. Îmi place foarte tare partea cu adeverința care să ateste o dentiție fără carii.
  Unde tratăm cariile?
  În cabinete stomatologice cu “dotări” din anii ’60-’70?
  Proiectul este foarte bun și binevenit, dar ar trebui ca ,înainte de toate, să vă asigurați că, într-adevăr, toți copiii din București beneficiază de tratamente stomatologice gratuite în școli.

 2. In scoli sunt cabinete stomatologice moddernizate ,daca locuiti de ex in sect 6 iar scola nu are cabinet cu adeverinta de la scoala puteti merge la oricare scoala den sector care are cabinet,Lista scolilor cu cabinete pe sectoare o gasiti pe net cu nr tel.

 3. Sunt reprezentantul unei Asociații de Părinți și pot să vă spun cu certitudine că în cabinetul stomatologic al școlii noastre nu exista aceasta aparatura de ultima generație.
  De aceea și semnalez acest lucru. În speranța că, la un moment dat, va ajunge și la noi.

 4. Acest proiect a mai fost popularizat. Dar nimeni nu stia nimic :). Nici postarea aceasta nu ma lamureste prea tare: proiectul se numeste ‘SMILE’, dar in paragraful II sunt mentionate doar doua proiecte ale Primariei Capitalei: Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” si Proiectul “Smile-Mobile”. Care dintre ele are in vedere montarea aparatelor ortodontice fixe???

 5. am semnat acordul în 2016.nu s a întâmplat nimic. probabil au fost alții mai piloși. sau fiul meu nu a predat acordul la școală. 🤪🤪🤪

 6. Ce bine mi-ar fi prins si mie un astfel de program atunci cand eram eleva! Am avut toata viata dintii strambi si acum nu cred ca se mai poate face nimic. Ii am curati si fara carii, dar tot nu pot zambi cum mi-as dori. Felicitari pentru initiativa!

 7. Nu am inteles unde se pun aceste aparate ortodontice. Unde merg cu adeverința ? Daca scoala nu are cabinet stomatologic de unde i-au adeverința ?

 8. Școala Gimnazial Speciala Constantin Păunescu București sector 6 la ce cabinet stomatologic este arondat? Pt a putea merge pt a obține adeverință de care spuneți dvs și, sper, de a obține mai multe detalii despre acest proiect.

 9. Stirea nu e noua.Nu stiu daca se anunta si in scoli pt ca nu prea se stie despre oportunitatea aceasta.Studentii sunt inclusi in program?

 10. Dintre toate școlile faceți o lista unde sunt medici specialiști in vreo specialitate, nu stomatologi simpli, absolvenți.Ca și pentru plombe trebuie experiența

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*