Care-i treaba cu Swimathon?
Am fost marti la trainingul pentru Swimathon si in sfarsit am elucidat cateva mistere. Nu-mi era foarte clar cum or sa se stranga bani doar pentru ca niste unii vor inota 45 de minute. Daca ar fi asa de usor, am inota cu totii si am rezolva toate problemele financiare ale lumii, right? 🙂 .
Swimathon este un mecanism implementat la noi de Fundatia Comunitara. Nu este inventat de Fundatia Comunitara insa pentru ca si-a dovedit eficienta, avand atat o componenta de fun (vara, soare, piscina… stiti ce zi 🙂 ), una de obiceiuri sanatoase (promoveaza sportul) cat si una civica (incurajeaza implicarea oamenilor in rezolvarea problemelor din comunitatile in care traiesc) si pentru ca Fundatia Comunitara asta face de fapt, iata ca suntem la a doua editie in Bucuresti si la a sasea (daca am retinut bine) in tara. Pentru ca exista Fundatii Comunitare in mai multe orase din tara, cu Swimathoanele aferente.
Pe noi ne-a mobilizat Fundatia Comunitara Bucuresti, care suna puntin impersonal si oficial, stiu, insa daca va spun ca este vorba de Delia Grigoriu, sunt sigura ca lucrurile vor capata o alta perspectiva 🙂 .
Sa revenim la mecanism si cum functioneaza. Exista cauze, exista echipe de inotatori si exista sustinatori/donatori. Inotatorii trebuie sa inoate 45 de minute, stafeta sau dupa posibilitati, timp in care se fac donatii pe platforma special creata pentru asta.
Cine doreste sa faca donatii trebuie sa urmeze cativa pasi, sa completeze cateva campuri pe platforma, si sa doneze suma pe care o vrea.
Toate donatiile ajung in conturile Fundatiei Comunitare, urmand ca in maxim o luna aceasta sa tranfere fondurile catre cauzele carora le-au fost destinate.
Donatiile pot fi facute anonim sau nu. Cei care nu doresc sa fie anonimi, la sfarsitul evenimentului isi vor vedea numele pe lista donatorilor de pe platforma.
Donatiile pot fi facute de persoane fizice sau juridice. Persoanele juridice pot dona 20% din impozitul pe profit pe baza unui contract de sponsorizare incheiat cu Fundatia Comunitara.
Donatiile pot fi facute on line cu cardul, prin transfer bancar (OP) sau la fata locului cu cardul prin POS.
Exista mai multe cauze inscrise, le puteti vedea pe toate in sectiunea respectiva, insa eu o sa va povestesc mult timp de acum incolo despre bebelusii Unu si Unu pentru care voi inota alaturi de Ana, Bogdana si Tily.
Initial credeam ca doar o sa inotam pentru cauza pe care o sustinem, insa de fapt lucrurile sunt putin mai complicate (pentru noi 🙂 ). Banii care se vor strange pentru cauza noastra, vor fi practic stransi de noi, avem o luna in care sa ne promovam cauza, sa va aratam de ce ne-am implicat si sa va convingem sa fiti alaturi de noi prin orice mijloace puteti. Binenteles ca cel mai mult ne dorim sa donati dar ne puteti ajuta si cu un sfat, cu o recomandare, un share sau un gand bun.
Recunosc ca am avut un moment de panica cand am aflat asta, nu am facut fundraising in viata mea, m-am gandit chiar si sa renunt, pana la urma asta ar fi cel mai usor pentru mine, nu? Insa aceasta campanie nu este pentru sau despre mine, eu sunt doar o rotita intr-un mecanism mai complex, beneficiarii finali sunt bebelusii nascuti prematur care isi petrec primele zile/saptamani de viata departe de cea care i-a purtat in pantec de la momentul conceptiei, care stau singuri in spatii mult prea mari pentru ei, care au nevoie de caldura si dragoste.
Ce ne dorim noi de fapt este ca toti bebelusii, inclusiv cei nascuti prematur, sa aiba un start promitator in aceasta lume, sa fim alaturi de ei inca de la inceput astfel incat sa ajunga cu totii niste copii si mai tarziu niste oameni Unu si Unu.
Si nu in ultimul rand vrem sa fim alaturi de parinti, sa le aratam ca nu sunt singuri, ca stim prin ce trec si ca exista speranta.
In numele lor va multumesc pentru ca sunteti alaturi de noi si va astept pe blog si in zile urmatoare cand o sa va povestesc de ce am ales eu aceasta cauza.
2 thoughts on “Care-i treaba cu Swimathon?”