Zi libera: luni, 29 noiembrie, pentru elevi, părinți și profesori

Elevii si profesorii vor avea libera ziua de luni, asa cum se pregateste sa anunte Ministerul Muncii. Este vorba despre ziua de luni, 29 noiembrie, zi pe care Guvernul o va declara nelucratoare pentru toti angajatii. Astfel se va face “punte” intre sarbatorile legale de 30 noiembrie (Sfantul Andrei), 1 Decembrie (Ziua Nationala) si weekendul de dinainte.

Conform Ministerului Muncii, acesta pregateste propunerea ca ziua de luni, 29 noiembrie, sa fie zi libera nelucratoare. In acest fel vom avea  o “punte” intre sarbatorile legale de 30 noiembrie (Sfantul Andrei), 1 Decembrie (Ziua Nationala) si weekendul de dinainte.
Practic, de vineri – 26 noiembrie, ultima zi lucratoare, si pana pe joi – 2 decembrie, prima zi lucratoare de dupa minivacanta, vor fi 5 zile de relaxare, incluzand aici si weekendul.
“Avand in vedere ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii si ca in acest an cele 2 zile pica in zilele de marti si miercuri, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, sa fie nelucratoare”, este anuntul facut de catre Ministerul Muncii.
Aveti mai jos lista de zile libere din invatamant, cuprinse si in Contractul Colectiv de Munca, unde se va aaduga si ziua de luni, 29 noiembrie, dupa decizia Guvernului.
“Art. 28 (1)
(4) Sunt zile nelucratoare:
– zilele de repaus saptamanal;
– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;
– Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;
– prima, a doua zi si a treia zi de Pasti;
– 1 Mai;
– 1 lunie;
– prima si a doua zi de Rusalii;
Adormirea Maicii Domnului;
– 5 Octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei;
– 30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 Decembrie;
– 25 si 26 decembrie;
– doua zile lucratoare, pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestor culte.
(5) In cazul in care, din motive justificate, salariatii presteaza activitate in zile nelucratoare/zile de sarbatoare legala, acestia beneficiaza de 2 zile libere pentru fiecare zi lucrata in zilele de repaus saptamanal/sarbatoare legala, acordate in urmatoarele 30 de zile”.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *