Vineri 13!

Saptamana trecuta am fost la Bulandra la Ivanov. O piesa frumoasa, la granita dintre drama si comedie cu personaje multiple si complexe. Un sot depresiv, o sotie bolnava aproape muribunda, un doctor indragostit de sotia bolnava si inversunat importiva sotului nepasator si o tanara indragostita de sotul nefericit si hotarata sa-l salveze cu orice pret. Multi musafiri si prieteni, fiecare cu povestea lui si un unchi fascinant, conte scapatat, jucat magnific de Rebengiuc.

Am intrat destul de greu in poveste in primul rand datorita numelor rusesti pe care imi este extraordinar de greu sa le urmaresc. In al doilea rand, pentru ca Raluca nu a ajuns la piesa si ea este cea care ne introduce de fiecare data  in atmosfera cu doar cateva cuvinte. Tot ea e cea care cumpara de fiecare data programul, deja e un ritual  pe care oricat mi-am dorit nu am putut sa-l incalc asa ca vineri am ramas fara.

In timp ce asteptam sa intram la piesa am aflat ca Raluca nu poate sa ajunga deoarece s-a lovit la un dinte si trebuie sa-si faca radiografie. Nu parea nimic grav dar  totusi a fost un motiv in plus ca sa nu concentram cum trebuie la piesa. A doua zi am aflat ca de fapt a cazut vreo doi metri in gol, are fractura de maxilar, doua plagi deschise in barba si un dinte spart si infundat in maxilar. Si nu a facut radiografie ci tomografie.  In fix o saptamana cat a trecut de atunci a avut doua interventii chirurgicale si o extractie.

E clar ca o perioada o sa cedeze altcuiva misiunea de a organiza serile de teatru – de a alege piesa si de a cumpara bilete, iar noi suntem pierduti cu totii. Aveti recomandari de piese, stiti de unde se iau bilete, cand se afiseaza spectacolele etc? Recunosc ca am incercat, dar  de fiecare data m-am lovit de acelasi afis: BILETE EPUIZATE!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *