Un exercitiu care va poate schimba viata

Stiu ca am ales un titlu cam de tabloid, dar o sa vedeti (sper 🙂 ) ca nu am exagerat cu absolut nimic.

O sa va prezint un exercitiu care este foarte greu de digerat, uneori e nevoie de ajutor ca sa fie procesat, dar… dupa o perioada mai mica sau mai mare de timp, in functie de disponibilitatea fiecaruia de a accepta adevaruri incomode, poate avea rezultate spectaculoase. Pe scurt va poate schimba viata. Dar cu conditia sa va asumati faptul ca sunteti singurii responsabili de vietile voastre.

O sa va rog sa luati o hartie si un creion si sa copiati enuntul se mai jos iar apoi sa completati spatiile goale. Exercitiul se refera in principal la ceva ce va doriti dar care nu se poate intampla din anumite motive. E important sa nu trisati si sa nu cititi rezolvarea inainte sa faceti exercitiul.

Eu trebuie sa ……………………………………….. .

Daca nu ar fi ………………………………………… as putea sa ………………………………….. .

Nu pot sa ………………………………………………. .

Vreau sa ……………………………………………. dar ………………………… .

 

sursa foto

REZOLVARE

Dupa ce ati completat toate spatiile goale, faceti urmatoarele corectii: taiati pe foaie ce am  taiat si eu cu o linie, si scrieti deasupra ce am scris eu cu rosu. Astfel:

Eu (trebuievreau  sa ………………………………………..

Daca nu ( ar fi ………………………………………… ) as fi eu as putea sa ………………………………….. .

Nu (potvreau sa ………………………………………………. .

Vreau sa ……………………………………………. (darsi ………………………… .

 

Daca vi se pare dificil sa cititi si sa intelegeti ce ati scris pe foaie, copiati enuntul final, cu corectiile facute, pe o alta foaie.

Citi si intelegeti ca nu exista “trebuie”, nu exista “nu pot” si in general nu exista scuze. Exista doar decizii.

Si ca o concluzie, asa cum le repet eu intr-una celor mici: “Nimic nu trebuie pe lumea asta!” :).

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.