Totul despre platforma online Edmodo de la British Council, sesiunile de feedback cu parintii si testarile gratuite de nivel
Dupa ce le-am inscris pe fete la British Council, in mai putin de cateva ore am primit un email in care mi se comunica linkul unde pot sa accesez platforma Edmodo precum si cateva informatii generale despre cum se utilizeaza aceasta.
Platforma educationala este destinata atat parintilor dar si elevilor. Astfel incat, dupa ce m-am logat eu, le-am facut si fetelor cate un cont, deoarece ele nu au acces la email. Fiecare dintre ele are cate un cod aferent grupei din care fac parte asa ca ele pot vedea doar informatiile care au legatura cu clasa lor.
Eu, ca parinte, pot vedea ambele grupe precum si discutiile generale cu toti ceilalti parinti, profesori si in general persoane logate in platforma.
Imediat dupa terminarea unui curs, profesorul posteaza in platforma ce s-a lucrat la clasa si care este tema pentru data viitoare (daca este cazul). Automat se primesc notificari pe email despre aceste postari asa ca, fara sa vrei, esti in permanenta la curent cu evolutia materiei.
Tot cu ajutorul platformei poti comunica cu profesorii sau cu staff-ul institutiei, atat in mod public dar si prin mesaje private. Din punctul meu de vedere este cea mai eficienta metoda de a comunica cu profesorii fetelor, pe care am intalnit-o pana acum. Chiar daca am numerele de telefon ale profesorilor (vorbesc de cei de la scoala), mi-e jena sa-i sun pentru ca stiu ce inseamna sa stai toata ziua la telefon cu parintii. Cu ajutorul platformei insa, pot trimite mesaje sau intrebari la orice ora, indiferent cat de nepotrivita este, fara teama ca voi deranja sau ca acestea nu vor ajunge la destinatar.
Daca exista vreo problema si fetele nu pot ajunge la ore, anunt profesorul printr-un mesaj privat. Am invatat asta in momentul in care Alexandra nu a reusit sa ajunga intr-o dimineata, pentru ca avea o perioada foarte grea la scoala. In cursul aceleiasi zile am primit un mesaj in care mi se spunea despre absenta precum si rugamintea ca pe viitor sa anunt. De asemenea, mi s-a explicat cat de important este ca elevii sa aiba o rata de prezenta la ore cat mai mare pentru a se putea atinge progresul scontat prin aceste cursuri.
Platforma poate fi accesata atat de pe calculator cat si de pe telefon. Exista o aplicatie unde te loghezi si automat vei primit toate notificarile in timp real.
Pe Edmodo se publica si toate evenimentele organizate la British Council, indiferent ca e vorba de petreceri tematice, cluburi de lectura unde sunt invitate diverse persoane publice sau evenimente caritabile.
Din cand in cand suntem informati despre evolutia cursurilor de limba engleza, suntem rugati sa completam sondaje de opinie prin care sa dam calificative activitatii institutiei, profesorilor, organizarii orelor, materiei etc. Sondajele sunt completate atat de parinti cat si de elevi, iar fetele au fost extrem de incantate atunci cand le-am spus ca li se cere parerea despre tot ce se intampla la British Council. Mi-au marturisit ca e prima data cand cineva le intreaba ce parere au despre ore si ca nu au mai dat in viata lor calificative de acest gen. Mi s-a parut un exercitiu util atat pentru ele dar si pentru mine.
Dupa primul trimestru am fost convocati la o sesiune de feedback cu parintii. Deoarece aceste sesiuni se fac unu la unu (profesorul se intalneste personal cu fiecare parinte), am complet online o programare cu ziua si ora la care pot ajunge. Sesiunile de feedback se tin in limba engleza, insa pentru doritori se pune la dispozitie translator.
Pe scurt, din emailul primit, si ca un desfasurator al sesiunii de feedback:
Ce se va întâmpla în timpul întâlnirii?
Profesorul vă va vorbi despre:
- Performanța și progresul copilului dumneavoastră
- Cum participă copilul la lecții
- Cum vă puteți ajuta copilul acasă
- Orice alte întrebări importante pe care le aveți
Aceste sesiuni de feedback nu au nimic in comun cu “sedintele cu parintii”, asa cum le cunoastem noi. Sunt niste intalniri foarte intense, in care profesorul se refera la toate abilitatile si capacitatile copilului, descrie modul in care se comporta la ora, cum si daca raspunde, ce probleme a identificat si cum a incercat sa le rezolve (in cazul in care vorbim despre un copil timid, temator sau care nu se implica la ora), la ce anume trebuie sa ne concentram noi, care sunt punctele slabe si tari ale copilului, si multe alte detalii care pe mine m-au lasat fara replica.
Nimeni, niciodata, nu mi-a vorbit atat de frumos despre copiii mei si nimeni nu le-a facut o analiza atat de profunda.
Sceptica cum sunt, mi-am imaginat ca sunt doar niste aspecte generale pe care le ating in functie de fiecare copil, insa discutand ulterior cu alti parinti, am vazut ca si pe ei i-a atins in punctul sensibil analiza profesorilor si ca au acelasi sentiment ca si mine. Plus ca avand doi copii, am putut sa fac diferenta intre directiile in care s-au conturat discutiile in ambele sesiuni de feedback, si cum fiecare dintre fete a fost descrisa in functie de personalitatea proprie.
Am ramas foarte impresionata de calitatea profesorilor si de modul in care se raporteaza la copii. In timpul sesiunilor de feedback nu am atins niciodata subiectele atat de cunoscute noua, ma refer la etichetele clasice: “cuminte”, “ascultator”, “obraznic”, “invata”, “harnic” etc.
Daca aveti intrebari legate de cursurile de engleza de la British Council, va raspund cu mare drag, tot ce trebuie sa faceti este sa-mi trimiteti un email sau sa lasati un comentariu.
Va mai spun doar ca pe 11 si 18 februarie sunt organizate Testari de nivel gratuite, daca doriti sa mergeti cu cei mici, puteti sa faceti o programare aici: https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii.
Cursurile semestrului 2 incep luni, 13 februarie 2017 si este momentul perfect daca vreti ca cei mici sa invete engleza intr-un mediu educational performant.
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.
3 thoughts on “Totul despre platforma online Edmodo de la British Council, sesiunile de feedback cu parintii si testarile gratuite de nivel”