Tot ce trebuie sa stiti despre examenele Cambridge pentru copii

Cand era Alexandra in clasa a 4a am fost anuntati ca din clasa a 5a se va face o clasa de engleza intensiv. Pentru a putea intra in aceasta clasa era nevoie de un examen care se dadea in scoala, insa din punctul nostru de vedere am aflat prea tarziu, nu mai era absolut deloc timp pentru pregatire.

Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca majoritatea copiilor care s-au inscris in acea clasa nu au mai dat examenul respectiv pentru ca au adus diplomele de la┬átestarile Cambridge pe care le sustinusera de-a lungul timpului. Auzeam tot felul de denumiri gen “Movers”, “Flyers” despre care nu stiam ce inseamna.

Acum stiu si sunt sigura ca aceste informatii va vor fi si voua utile, poate acum sau poate peste cativa ani cand mai cresc copiii. Cand veti avea nevoie de mai multe detalii, stiti unde le gasiti ­čÖé .

British Council 2

Examenele Cambridge pentru copii (Cambridge English: Young Learners (YLE) ) sunt menite sa evalueze competentele de limba engleza ale celor mici, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani. In urma promovarii acestor examene se obtin certificare de competenta ce pot fi folosite pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5a cu program minim necesar (nivel minim necesar A1, conform grilei CEFR). Cand numarul elevilor care au certificate Cambridge si opteaza pentru aceste clase este mai mare decat numarul total de locuri, scoala poate alege sa organizeze testul national.

Testele Cambridge English pentru copii sunt disponibile pe 3 niveluri: Starters, Movers si Flyers.

Am sa va prezit pe scurt cele trei niveluri iar la final am sa pun un link catre pagina oficiala, unde puteti afla absolut toate informatiile necesare.

Starters

Este primul dintre cele trei niveluri de testare. Este important deoarece ii incurajeaza pe copii sa invete limba engleza de la o varsta frageda si le va forma o atitudine pozitiva fata de testele de limba straina.

Nivel de dificultate: Preliminar A1pe┬áScala Comun─â European─â de Referin╚Ť─â.

Se adreseaza copiilor cu o varsta cuprinsa intre 7 si 8 ani si o pregatire de aproximativ 100 de ore de limba engleza.

In cadrul testului copiii vor trebui:

 • sa recunoasca culorile in limba engleza
 • sa raspunda la intrebari foarte simple despre ei
 • sa scrie raspunsurile unor intrebari de baza

Movers

Este cel de-al doilea dintre cele trei niveluri de testare Cambridge English pentru copii. Acest test ii incurajeaza pe copii sa comunice in limba engleza in situatii reale si le va crea o atitudine pozitiva fata de testele de limba straina.

Nivel de dificultate: A1pe┬áScala Comun─â European─â de Referin╚Ť─â.

Se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 11 ani, ce au o pregatire de aproximativ 175 de ore limba engleza.

In cadrul testului copiii vor trebui sa:

 • inteleaga instructiuni de baza in limba engleza
 • completeze un formular simplu sau sa raspunda la intrebari despre ei
 • raspunda la intrebari si sa scrie lucruri simple (zilele saptamanii, informati legate de ora sau nume) pe care le aud sau le citesc intr-o povestire.

Flyers

Este cel mai dificil nivel dintre cele trei ale testarii Cambridge English: Young Learners (YLE). Acest test reflecta capacitatea copiilor de a intelege limba engleza simpla in situatii cotidiene si de a comunica intr-o engleza elementara.

Nivel de dificultate: Elementar A2 pe┬áScala Comun─â European─â de Referin╚Ť─â.

Se adreseaza copiilor cu varste intre 9 si 12 ani care au studiat limba engleza ca limba secundara pentru 2 sau 3 ani la scoala (aproximativ 250 de ore de limba engleza).

In cadrul testului copiii vor trebui sa:

 • explice diferenta dintre doua povesti sau poze
 • scrie sau sa spuna o scurta poveste in limba engleza
 • formuleze intrebari si sa foloseasca verbe la timpul trecut (past tense).

Examenul Cambridge English: Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English: Key for Schools (KETfS).

Pentru testele Movers si Flyers nu┬áexista calificativul de test promovat sau nepromovat. Copiii pot obtine un maximum de 5 “scuturi” pentru fiecare proba. Numarul de scuturi obtinut va fi afisat pe certificat. Doar Movers si Flyers pot echivala testul necesar pentru clasele intensive de limba engleza.

Costul pentru oricare dintre testele Cambridge English: Young Learners (YLE) este de 280, indiferent de locatia unde se desfasoara.

Puteti gasi mai multe informatii la linkurile de mai jos:

In final va mai spun doar ca in luna mai incepe un curs de pregatire pentru testele Cambridge English: Young Learners (YLE), ce se termina chiar inainte de examenul din luna iulie.

Va recomand genul acesta de pregatire deoarece ofera niste atuuri foarte importante printre care:

 • ii familiarizeaza pe copii cu examenul, exersand toate tipurile de probe si intrebari pe care le vor intalni
 • le pune la dispozitie copiilor sfaturi din partea unor profesori experimentati, ajutandu-i astfel sa isi dezvolte tactici si tehnici de examen
 • utilizeaza o variate de resurse motivante pentru a creste performanta copiilor la proba de Speaking
 • este programata foarte convenabil pentru a se finaliza chiar inainte de examen

In plus, participantii vor primi o reducere de 10% din taxa de curs daca s-au inscris deja la un examen YLE.

Formularul de inscriere la cursul de pregatire pentru testele Cambridge este disponibil aici.

Daca aveti intrebari sau doriti mai multe informatii astept mesajele voastre pe email sau in comentarii.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Citeste si:

Cat costa sa-ti duci copilul la British Council?

 Totul despre platforma online Edmodo de la British Council, sesiunile de feedback cu parintii si testarile gratuite de nivel

 Primele impresii despre British Council

3 thoughts on “Tot ce trebuie sa stiti despre examenele Cambridge pentru copii

 1. Buna,m-ar interesa pretul pe modul si cate module sunt pt un copil in clasa a 4 a.Multumesc

 2. Un mare avantaj al cursurilor de engleza pentru copii este ca ei se pregatesc si pentru un examen de limba engleza (Cambridge), care le ofera mai multa incredere in ei. De asemenea, cu diploma Movers isi pot echivala testul de engleza pentru admiterea in clasa a V-a, in clasele unde se studiaza engleza bilingv. O prima experienta reusita de examen le aduce copiilor foarte multe avantaje ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *