Toti turistii care calatoresc in Grecia trebuie sa completeze un formular de localizare a pasagerilor

Începând de la 1 iulie, toți turiștii care vor intra în Grecia vor trebui să completeze un formular de localizare a pasagerilor cu datele personale și informații referitoare la șederea în țară, ca parte a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului Sars-COV-2.

Grecia intră într-o nouă fază de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Din data de 1 iulie se vor deschide încă 18 aeroporturi regionale, 7 porturi și alte 7 puncte rutiere de trecere a frontierei.

Tot din data de 1 iulie, autoritățile din Grecia au anunțat că va fi obligatorie completarea unui formular online (un formular de localizare a pasagerilor), cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Acest formular trebuie completat de toți turiștii, indiferent că vor intra în Grecia cu mașina, autocarul, avionul sau pe mare și conține detalii legate de traseul prin țară, adresa destinației finale, dar și informații referitoare la numărul de zile petrecute în alte țări, daca este cazul, înaintea intrării în Grecia.

După completare, formularul trebuie printat sau descărcat pe telefon și prezentat la intrarea în Grecia. Pentru a completa acest formular accesează link-ul acesta: https://travel.gov.gr

Protocolul pentru turiștii care ajung în Grecia cu avionul

La sosirea pasagerilor la poarta de intrare, toți pasagerii vor fi transferați spre zona unde este verificat QR codul unic generat în urma completării formularului și care poate fi arătat pe telefonul mobil sau printat.

În funcție de acest cod, pasagerul este direcționat fie spre o zonă de verificare suplimentară, fie spre zona de ieșire pentru control pașapoarte și preluarea bagajelor.

În cazul în care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui să rămână 24 de ore în autoizolare în punctul final de destinație, conform declarației din formularul online, până când sunt disponibile rezultatele testului.

Toți pasagerii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța fizică impusă față de alți pasageri.

Protocolul pentru turiștii care ajung în Grecia pe mare

După sosirea pasagerilor în zona de ieșire din port, toți pasagerii sunt transferați spre zona unde este verificat QR codul unic generat în urma completării formularului și care poate fi arătat pe telefonul mobil sau printat.

Pasagerii care coboară cu mașina de pe feribot sunt direcționați spre o zonă specială de verificare.

În funcție de acest cod, pasagerul este direcționat fie spre o zonă de verificare suplimentară, fie spre zona de ieșire din port.

În cazul în care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui să rămână 24 de ore în autoizolare în punctul final de destinație, conform declarației din formularul online, până când sunt disponibile rezultatele testului.

În timpul verificărilor, toți pasagerii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța fizică impusă față de alți pasageri.

Protocolul pentru turiștii care ajung în Grecia cu mașina/autocarul

Toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul online și să-l prezinte în punctele de control.

Se vor verifica pașaportul și QR codul unic generat în urma completării formularului și care poate fi arătat pe telefonul mobil sau printat.

În funcție de acest cod, pasagerul este direcționat fie spre o zonă de verificare suplimentară, fie poate pleca direct spre destinația finală.

În cazul în care există mai multe opriri până la destinația finală acestea trebuie declarate în formularul online.

În cazul în care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui să rămână 24 de ore în autoizolare în punctul final de destinație, conform declarației din formularul online, până când sunt disponibile rezultatele testului.

La interacțiunea cu personalul din punctul de trecere al frontierei, toți pasagerii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța fizică impusă față de alte persoane.

 

Comunicat de presă Ministerul Turismului din Grecia

Referitor la anunțul Guvernului Elen cu privire la obligativitatea completarii formularului PLF (Passenger Locator Form), din data de 01.07.2020 la intrarea in Grecia, vă informam urmatoarele:

A) Formularul electronic contribuie la modernizarea monitorizării statistice a fluxurilor turistice și, prin urmare, la îmbunătățirea siguranţei turiștilor. Grecia a promis să ofere vizitatorilor cel mai înalt nivel de siguranţă, astfel încât să se poată bucura de vacanța lor, în condiţii obisnuite, fără griji.

B) Acest formular nu este nou, se completa şi înainte de această dată, la punctele de frontieră, şi a fost creat în variantă electronică pentru o mai bună și mai rapidă deservire a călătorilor, acesta putând fi finalizat în numai câteva minute. Completarea formularului online este obligatorie. Turiştii sunt rugaţi să-l completeze, astfel încât să poată fi deserviţi cât mai rapid și să nu existe întârzieri la trecerile de frontieră.

C) Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică. Mulți cetățeni români au vizitat deja Grecia, s-au bucurat de vacanță, iar unii s-au întors deja cu cele mai bune impresii.

D) Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea in care testul este pozitiv.

 

Breaking news GRECIA 01.07.2020

Multe dintre punctele de trecere a frontierei in Grecia au fost sau urmeaza sa fie inchise. Singura care va ramane deschisa este Kulata-Promachonas. Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat aceasta informatie.

Recomandarea mea este sa mergeti cu masina prin Bulgaria, ocoliti Macedonia de Nord, chiar daca sunteti din vestul Romaniei si ar fi mai usor prin Macedonia.

In acest moment, autoritatile elene pare ca isi doresc sa limiteze foarte mult numarul turistilor care ajung terestru si ca avionul este cea mai buna optiune acum (se va putea zbura si spre insule).

Inclusiv pe formularul care se completeaza online, de astazi mai apare doar un singur punct de trecere a frontierei daca alegi masina/autocar ca modalitate de transport: Kulata-Promachonas.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *