#Opinie: Toti copiii stau acasa dar nu si toti parintii. La ei s-a mai gandit cineva?

M-am hotarat sa scriu aici direct! Cum zice englezul I’m just venting… do no mind me.

Dintre prietenii fizici sau virtuali cu copii.. toti fac si se strofoaca sa faca activitati cu copii care sunt acasa acum.

Gradinitele si private dar unele si de stat trimit materiale peste materiale, teme, idei, filmulete
bloggerii de parenting se intrec in idei de activitati pt acasa #incarantina.

Mamicile prietene “sharuiesc” tot felul de idei de facut cu tancii, testate de ele mai intai.

Toata lumea se chinuie sa evite plictisul si urcatul pe peretii apartamentului din dotare, nu de alta.. dar sa nu urce pana la vecinul si dai in altele…

In acest context iata o perspectiva diferita ( nu, nu e a mea.. e a unei prietene, evident): parintii care nu stau acasa acum (care lucreaza in benzinarii, in retail, in logistica, in farma, in productie de alimente, in ONG-uri, peste tot pe unde inca se lucreaza ca sa nu inghetam de tot, nici nu mai amintesc de medici, servicii de urgenta etc) si care nu tin ritmul cu activitatile gradinitei, care nu fac yoga mother and child sau cooking with kids sau mindfulness for families, cei care nu se pot bucura de toate activitatile trimise de gradi inimoase, acei parinti si acei copii oare cum se simt?
Toti copiii stau acasa doar ca nu toti parintii. La ei s-a mai gandit cineva?

Eu (nu ca ar conta) le spun acum: hei, it’s ok sa nu faci lectii de scoala sau gradi acasa cu copii pt ca tu totusi muncesti! It really is!

Protejeaza-ti copiii, ajuta-i sa treaca sanatosi si la minte si la trup prin aceasta perioada, bucura-te impreuna cu ei ca sunteti sanatosi si impreuna dar e ok sa muncesti! E ok sa fii obosit rau pt ca tu muncesti chiar mai rau si mai greu decat inainte in tot acest haos! Nu te simti mai putin parinte… Tu contribui la masa copiilor tai si a multor altora pt ca tii locuri de munca active, misti economia.

Si tu esti important, si tu esti un bun parinte, si lectia asta e valoroasa pt copii! Nu te agita, copiii tai nu vor fi repetentii clasei/grupei pt ca tu le esti un exemplu minunat!

Besos!

Madalina Serban / Laptaria cu Caimac
#ganduridelaptareasa

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *