Toate informatiile de la conferinta Social Moms: “Cum crestem copii sanatosi”

Evenimentul a avut ca tema principala afectiunile de sezon si bolile copilariei si a fost primit cu multa curiozitate atat de parintii prezenti in sala (180 de persoane) dar si de cei din online (11.450 de persoane).

Realizat de Social Moms cu sustinerea Cutaden® Bebe, evenimentul a conturat tabloul problemelor de sanatate ce pot aparea in primii ani de viata ai copilului si al masurilor pe care le putem lua pentru prevenirea si tratarea lor.

14925690_564135823771647_152862893025561002_n

Cele mai importante idei discutate in cadrul conferintei sunt urmatoarele:

1. Răceala are origine virală şi este important să se ştie că nu se tratează cu antibiotice.  

Dr. Luminiţa Alexandrescu, medic primar medicină generală, medic de familie, a vorbit despre răceală şi gripă, care sunt diferenţele dintre cele două afecţiuni şi când este cazul să ne adresăm doctorului.

Este nevoie doar de o bună hidratare, alimentaţie uşoară şi medicamente care să amelioreze simptomele. Între vârstă de 2 şi 5 ani, există o aşa numită „groapă imunitară” din cauza dezechilibrului dintre microbi cu care copilul intră în contact şi capacitatea limitată de răspuns a organismului.

Febra nu este o boală, ci doar un mecanism normal de apărare ce stimulează organismul să se apere şi trage un semnal de alarmă care activează sistemul imunitar. În timpul episoadelor de febră apare riscul deshidratării, de aceea este important să nu înfofolim copiii care au febră.

Gripa este o formă particulară de viroză care apare din cauza infectării cu virusuri gripale şi singura modalitate de prevenţie este vaccinarea.

Humer a fost prezent la eveniment cu cel mai nou produs din gama “Humer stop Virus” ce acţionează împotriva infecţiilor virale la debutul primelor simptome.

2. Pielea este bariera împotriva infecţiilor, de aceea este important să avem grijă de ea.

Dr. Valeria Herdea, Medic Primar de Medicină Generală, Medicină de Familie, Profil Pediatrie, Președinte AREPMF, a vorbit despre îngrijirea pielii bebeluşului şi s-a adresat şi tăticilor, subliniind importanța lor în îngrijirea celor mici.

Dr. Herdea ne recomandă să avem încredere în sfatul medicului pediatru şi să folosim produse speciale pentru îngrijirea pielii bebeluşilor. Crema protectoare Cutaden® Bebe ajută la menținearea sănătății pielii bebelușului prin 3 ingrediente valoroase:  o formă naturală de vitamina E  (Vital ET ® – cu rolul de a hrăni durabil  pielea), oxid de zinc (formează o barieră protectoare) și ihtiol (antibacterian).

Dermatita de scutec este una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite la sugari, iar aceasta are mai multe cauze:

  • Capacitatea redusă a tegumentului nou-născutului de a scădea temperatura corpului prin transpiraţie duce la  apariţia eritemului.
  • Bariera cutanată nu este suficient dezvoltată şi agenţii iritanţi penetrează mult mai uşor.
  • Frecarea dintre piele şi scutec.

 

3. Bolile copilăriei sunt numeroase si necesita o atentie speciala:  rujeolă, rubeolă, varicelă, scarlatină, tuse convulsivă, oreionul, difteria, poliomielita.

Dr. Angelica Vişan, medic specialist boli infecțioase la Matei Balș, secția de copii, a vorbit despre

Prevenirea acestor boli este importantă şi profilaxia se face prin vaccinare. Este bine de reţinut că pot apărea complicaţii din cauza scăderii imunităţii şi, de asemenea, faptul că bolile copilăriei de manifestă mai grav la adulţi.

4. Despre durerile de burtă se spune că “sunt un hău fără fund”, în sensul că pot fi multe cauze care pot determina durerile de burtică la copii.

Dr. Irina Costache, medic specialist pediatru, blogger @mamicapediatru.ro, a vorbit despre gastroenterocolită, constipaţia şi diareea. În caz de diaree, nu se recomandă regim alimentar ci o alimentaţie normală. Diareea va continua până la eliminarea infecţiei. Pentru constipaţie se recomandă în primul rând schimbarea dietei alimentare care trebuie să fie bogată în fibre şi lichide (ciorbiţe, apă, ceai) şi abia apoi apelăm la laxative (sirop).

Este cazul să ne îngrijorăm atunci când copilul are febră înalta ce nu cedează la antitermice, are dureri mari, este somnolent şi apatic, nu urinează, abdomenul este sensibil la palpare.

5. Importanţei unui mediu sănătos pentru bebeluş.

Mihaela Pînzaru, reprezentat marca Ceys, a prezentat produsele Sanytol. Considerat expertul în dezinfecţia fără clor, Sanytol asigură un mediu sănătos acasă, distrugând 99.9% din bacterii, ciuperci şi virusuri. Nou născuţii sunt foarte sensibili şi vulnerabili în faţa infecţiilor. De aceea dacă mediul înconjurător este igienizat corespunzător, riscul infecţiilor scade considerabil: igienizarea mâinilor, hainelor şi a obiectelor de casă.

14639707_564131513772078_1946736585797774651_n

Evenimentul a fost moderat de Anca Gheorghe, mommy blogger @blogintandem.ro

Mulțumim partenerilor: Cutaden® Bebe, NN Asigurari, Humer și Sanytol.

Conferința s-a transmis LIVE pe socialmoms.ro și qbebe.ro, iar înregistrarea va fi disponibilă pe socialmoms.ro.

Mai multe poze de la evenimentu puteti gasi pe Pagina de FB Social Moms.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

14590479_564131467105416_2627440978680495387_n

Parteneri media: qbebe.ro, desprecopii.com, mamicamea.ro, sfatulmamicilor.ro, gokid.ro, kidsnews.ro, mamica.ro, blogintandem.ro, fricidemamici.ro, ruxandraluca.ro, meseriadeparinte.ro, cristinaotel.ro, iulianaroca.ro, frunzaresc.eu, mamadematei.wordpress.com, pisicapesarma.ro, educatiecudragoste.ro, roxanadulgheru.ro.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *