Sustin echipa Romaniei la Jocurile Olimpice 2012!

Pentru ca (asa cum incerc sa va conving  in ultimul timp 🙂 ) nu exista coincidente, am mai primit azi o dovada. La cateva ore de la postarea precedenta am aflat de concursul pentru bloggeri organizat de  Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Avem asadar inca o sansa sa ii sustinem pe romani si sa fim mandri de ei. De data aceasta este vorba de echipa de sportivi romani care va participa la Jocurile Olimpice 2012 care vor avea loc la Londra.

Pentru a marca acest eveniment, Ambasada britanica din Bucuresti ne invita sa transmitem un mesaj sportivilor romani, iar marele premiu consta in ocazia unica de a arbora, in prezenta Ambasadorului britanic, steagul oficial al Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Londra!

Sportivilor romani eu le dedic postarea “De ce m-am intos in Romania” si le transmit urmatorul mesaj:

“Dragii nostri suntem mandri de voi pentru ceea ce faceti, pentru pasiunea si daruirea de care dati dovada si de faptul ca aratati cat de minunati si deosebiti sunteti chiar daca trebuie sa va luptati cu sportivi din toata lumea, unii dintre ei antrenati in cele mai performante conditii si beneficiari ai unor premii materiale importante din partea tarilor pe care le reprezinta. Noi va rasplatim cu aprecierea noastra nemarginita si cu lacrimi in ochi cand va vedem in competitii”.

 

Si ca sa nu credeti ca sunt vreo romantica incurabila care plange la reclame, va arat din nou un exemplu din 2009, ca se poate si ca avem de ce sa fim mandri:

 

 

Incredibil si totusi adevarat. Un sportiv român s-a clasat pe locul 8 în lume la sarituri în apa, desi se antreneaza pe… saltele si bureti. La 22 de ani, Constantin Popovici, a impresionat luna aceasta la Campionatele mondiale de natatie de la Roma, în finala de sarituri de la 10 metri. 

Este cea mai buna clasare a României în istoria acestui sport . Ministerul care se ocupa si de sport a gasit bani pentru concerte si concursuri de paintball, dar nu si pentru renovarea unui bazin olimpic pentru acest sport. 

Are 20 de ani si o poveste care ar trebui sa puna multe semne de întrebare sefilor sportului românesc. Constantin Popovici a intrat prima oara într-un bazin de înot la sase ani. A continuat sa munceasca din greu iar dupa câtiva ani si-a dat seama ca poate face performanta. Acum patru ani tânarul s-a înscris la clubul Steaua, iar rezultatele au început sa curga: locul doi la Jocurile Mondiale de Natatie, aceeasi performanta la Cupa Europei si locul trei la Marele premiu al Italiei. Si asta în conditiile în care antrenamentele de sarituri au loc într-o sals de antrenament… fara pic de apa. 

O lada tine loc de trambulina si o saltea tine locul apei. Insuficient pentru a exersa toate sariturile practicate la competitiile internationale.

La câtiva metri de sala de gimnastica este bazinul olimpic de la Lia Manoliu. Abandonat si uitat de cei care ar trebui sa aiba grija de pregatirea campionilor.

Ultimul concurs al sportivului i-a adus locul doi în lume, din 38 de participanti. A reusit sa uimeasca atunci când le-a explicat celor din juriu cum, si mai ales care sunt conditiile în care au loc antrenamentele lui. Acum a primit mai multe oferte din Europa dar si din America. Poate pleca oricând în locuri în care sportul pe care-l practicz este apreciat asa cum trebuie. Si ce este cel mai important …. poate da saltelele rupte din România pe un bazin olimpic adevarat.”

sursa articol

 

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *