SOS, vine vacanța! O conferință despre urgențele medicale în timpul verii și cum să le depăsim

Sharing is caring:

Conferinţa Social Moms de la Iaşi, din 8 iunie 2017,  a avut că tema problemele de sănătate şi urgențele medicale care pot apărea în timpul verii, specialiştii invitaţi venind cu informaţii şi soluţii pentru depăşirea acestora în siguranţă.

Evenimentul a fost susţinut de Cutaden Bebe, aliatul părinţilor în îngrijirea pielii bebeluşilor.

Dr. Codruţa Iliescu, Medic Primar Pediatru, le-a vorbit părinţilor despre probleme de sănătate cele mai frecvente care apar în timpul verii: gastroenterite acute bacteriene favorizate de sezonul cald, conjunctivită acută, otite, răul de mişcare, constipaţie, vulvovaginite. Părinţii au aflat ce trebuie să facă în astfel de situaţii: cum să le prevină şi să le identifice, ce măsuri urgente pot lua înainte de a ajunge la medic.

Un exerciţiu foarte folositor a fost compunerea trusei medicale, fără de care părinţii nu ar trebui să plece în vacanţă, fiecare produs venind cu explicaţii pentru rolul lui în trusă. Astfel, pentru urgenţele medicale ale verii, vom lua cu noi: probiotic, paracetamol supozitoare, ibuprofen, comprese, faşă, plasturi, ser fiziologic, rivanol, apă oxigenată, iod, termometru.

Dr. Mihaela Fitrolakis, Medic Specialist Pediatrie, cu supraspecializare în terapie intensivă, a prezentat urgenţele medicale ale verii: arsurile solare, intoxicațiile alimentare, alergiile, înecul, stop cardio-respirator. Este important să putem identifica semnele care ne arată că ne confruntăm cu aceste probleme şi să luăm măsurile necesare.

Demonstraţia de prim ajutor a fost un moment important al evenimentului, părinţii aflând care sunt paşii pe care trebuie să îi urmăm în caz de înec cu un corp străin, cum se execută manevra Heimlich şi care măsurile de prim ajutor în caz de înec.

Conf. Dr. Daciana Elena Brănisteanu, Medic Primar Dermatolog, a vorbit despre îngrijirea pielii bebeluşului şi s-a adresat în primul rând tăticilor, subliniind importanța lor în îngrijirea celor mici. Mamele sunt în prim plan, aşa cum este şi firesc, atunci când vorbim despre creşterea şi îngrijirea copiilor, în special în primele luni de viaţă, însă taţii joacă un rol important, fiind atât suport pentru mama cât şi ajutor în îngrijirea bebeluşului. Apropierea de bebeluş, încă din primele luni, formează o legătură puternică între cei doi, ceea ce aduce beneficii întregii familii.

Pielea bebeluşului nu este strict „domeniul” mamei, de îngrijirea ei putând să se ocupe la fel de bine şi tatăl. Cutaden Bebe încurajeză tăticii să petreacă cât mai mult timp cu cel mic şi să participe la rutina zilnică de îngrijire.

Pielea este barieră împotriva infecţiilor, de aceea este important să avem grijă de ea. Conf. Dr. Branisteanu ne recomandă să avem încredere în sfatul medicului pediatru şi să folosim produse speciale pentru îngrijirea pielii bebeluşilor. Crema protectoare Cutaden Bebe ajută la menținearea

sănătății pielii bebelușului prin 3 ingrediente valoroase: o formă naturală de vitamina E (Vital ET ®cu rolul de a hrăni durabil pielea), oxid de zinc (formează o barieră protectoare) și ihtiol (antibacterian).

Evenimentul a fost moderat de Andreea Ignat, mommy blogger @blogdeparinti.info.

De distracția copiilor veniți împreună cu părinții la eveniment s-au ocupat prietenii de la Momki.

Mulțumim sponsorului Cutaden® Bebe si partenerilor Arcadia Medical si Momki.

Prezentările medicilor sunt disponibile pe Facebook Social Moms și în pagina de eveniment Social Moms.

Parteneri media: qbebe.ro, desprecopii.com, mamicamea.ro, sfatulmamicilor.ro, gokid.ro, kidsnews.ro, mamica.ro, blogdeparinti.info.

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Toate informatiile despre inscrierea la clasa pregatitoare 2016
  Sharing is caring:

  Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anuntat luna trecută că elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare. […]

  Sharing is caring:
 • Ce se intampla cand ii spui copilului tau ca e prost?
  Sharing is caring:

  Poate ca te astepti la o minilectie de psihologie cu citate din “clasici in viata” si un mic extemporal la […]

  Sharing is caring:
 • Sa fii mama e (probabil) cel mai greu lucru din lume
  Sharing is caring:

  For English scroll down. Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie de pe pamant. Insa pe langa asta, cred ca […]

  Sharing is caring:
 • CONCURS: Sarbatoritii Lunii Februarie
  Sharing is caring:

  Dragi parinti, daca aveti copii nascuti in luna #Februarie va invitam la #CONCURS! Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*