Şcoala a fost transformată într-o pușcărie!

Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC), cu o activitate neîntreruptă de peste 30 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor, solicită imperativ Ministerului educației și cercetării și Ministerului sănătății să renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție respiratorie, la cutiile de pexiglas și la dispozitivele cu dezinfectanți din clasele învățământului primar (clasa pregătitoare, clasa I-a, clasa a II-a, clasa a III-a și clasa a IV-a.

În susținerea acestei solicitări Asociația Pro Consumatori prezintă următoarele argumente:

1. Măștile de protecție respiratorie pentru copii sunt niste cârpe colorate, deci nu asigură nicio o protecție împotriva unui virus care are o dimensiune nanometrică, adică o milionime dintr-un milimetru! Nicio instituție a statului român (ANPC, ANMDM, Inspecția sanitară de stat) nu a realizat analize de laborator asupra măștilor destinate copiilor pentru a constata dacă acestea sunt conforme cu standardele aplicabile!

2. Un copil de 6 ani care începe pentru prima dată școala într-o clasă pregătitoare este supus la adevărate traume psihice generate de obligativitatea purtării măștii între 4 și 8 ore, de cutia cu pexiglas în care este obligat să stea timp de 4 ore, de regulile draconice referitoare la respectarea distanței fizice față de colegii lui și de alte restricții asemănătoare penitenciarelor de maximă securitate.

3. Un copil aflat în clasa pregătitoare are nevoie de spațiu, de multă atenție și empatie din partea învățătorului/învățătoarei pentru a învăța să scrie și să comunice adecvat vârstei lui. Masca și cutia de plexiglas nu-i vor oferi acelui copil posibilitatea de a avea un început frumos și de neuitat în descoperirea miracolului generat de forma și semnificația fiecărei litere din alfabetul latin!

4. Folosirea de către copiii noștri de până la 16 ori pe zi a unor dezinfectanți toxici, fapt ce reiese foarte clar din pictogramele de pe eticheta acestora, va duce la îmbolnăvirea lor de boli grave autoimune, cum sunt alergiile și astmul bronșic!

5. Ați uitat oare scandalul dezinfectanților contrafăcuți din spitalele românești? Corupția endemică din societatea românească va menține achizițiile dubioase și periculoase de dezinfectanți pentru mâini și alte substanțe chimice de dezinfecție a sălilor de clasă și a spațiilor de acces din proximitatea acestora.

6. Ați înlocuit apa și săpunul din școlile românești cu soluții chimice toxice și extrem de periculoase pentru copiii noștri!

7. Copiii noștri merită aceeași atenție din partea reprezentanților statului român ca cea pe care o acordă reprezentanții statului din Marea Britanie, Polonia, Rusia, Suedia, Ungaria și din multe alte state din uniunea federală de state cunoscută sub denumirea de Statele Unite ale Americii!

“Noi, părinții responsabili, nu vom fi părtași la acest proces instituțional de schilodire sufletească și trupească a copiilor din învățământul primar! Nu aveți dreptul să-i includeți pe copiii noștri în acest experiment social și medical, care îi va marca pentru tot restul vieții! Opriți tratamentul inuman aplicat copiilor noștri! Nu transformați școala dintr-un sanctuar al cunoașterii, într-o pușcărie de maximă securitate!” conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte Asociația Pro Consumatori

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *