Sa te dai in leagan pana ti se-nvart ochii-n cap

Nimic nu ma inspira mai tare pe o vreme ca cea de afara, decat gandul la o zi cu soare, un parc si un leagan. Ma gandesc la bucuria de a te legana in timp ce-ti flutura parul, cum iti dai capul pe spate si inchizi ochii simtind ca zbori.

Cand te dai in leagan nu mai exista probleme, nu mai exista griji, exista doar zambetul larg de pe fata si un sentiment de fericire ce poate fi egalat de putine alte momente.

Apoi ma trezesc si ma uit pe geam si pe langa frig si ploaie si vant imi aduc aminte ca avem o problema: noi nu avem leagane pentru adulti. Se pare ca odata cu varsta am pierdut dreptul de a ne legana, de a visa ca zburam si de a rade din toata inima fara nicio grija. Unii dintre noi, putin mai curajosi indraznesc sa se dea in leaganele pentru copii insa cand stii ca faci ceva ce nu e tocmai ok, nici bucuria nu mai e la fel de mare. Altii se ascund si se dau in leaganele pentru copii, seara, cand riscul de a-i vedea cineva e mai mic. Dar de ce toate astea? De ce nu exista leagane pentru adulti?

V-ati gandit vreodata la aceasta problema atat de incomoda dar pe care nu o sesisizam neaparat? E ca si cum ne-am asumat cu totii statutul de adult, ne-am taiat toate legaturile si am ars toate podurile care ne aduceau aminte de copilarie, iar acum ne-am resemnat cu ideea ca putem fi doar simpli observatori la bucuria celor mici, care in cativa ani vor pasi si ei in lumea adultilor care nu se dau in leagan.

Haideti sa facem ceva sa schimbam aceasta situatie. Haideti sa cerem sa se monteze leagane pentru adulti in parcuri. Haideti sa ne aducem aminte cum este sa simti ca zbori si ca ai toata lumea la picioare.

Exista o initiativa in acest sens, pornita de cei de la Nefiresc, si cu care nu pot decat sa fiu de acord pentru ca, nu-i asa, pe o vreme ca asta, ce poti sa-ti doresti mai mult decat sa te dai in leagan? Si daca tot vine vara, de ce sa nu ne bucuram si noi alaturi de cei mici, cand mergem cu ei in parc? Asa le-am putea arata ca si noi am fost ca ei si inca mai purtam in suflet bucatele din copilul care am fost odata, care stia sa se bucure, sa alerge si sa se dea in leagan.

Pe 28 martie, in Parcul Tineretului, vom arata cat de multi suntem si cat de mult ne dorim sa avem leagane pentru adulti in parcuri. Pana atunci avem o petitie pe care o puteti completa si voi aici – click. Toate detaliile despre eveniment precum si raspunsurile halucinante primite de la Administratia Parcurilor si ALPAB le gasiti pe Pagina de FB a evenimentului.

2

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*