Contraceptive locale vs contraceptive orale

Sharing is caring:

Contraceptia joaca un rol important in viata de cuplu indiferent de varsta partenerilor sau de “vechimea” relatiei. Protejarea impotriva unei sarcini nedorite si implicit evitarea unei intreruperi de sarcina este poate cel mai mare beneficiu al contraceptiei. Indiferent de metoda pentru care optati,  de tip bariera sau chimica, e bine sa cunoasteti avantajele si dezavantajele pe care aceasta vi le ofera, pentru a putea alege cea mai buna varianta.

Articolul de astazi se refera la contraceptia locala oferita de Pharmatex® capsule, o metoda contraceptiva locala fara limita de varsta.  Aceasta metoda poate inlocui cu succes orice alta metoda de contraceptie dar este in special recomandata in cazul contraceptiei orale, o sa va spun imediat si de ce: contraceptivele orale se numara printre cele mai cunoscute medicamente la nivel mondial si sunt denumite simplu “pilula”. La mai bine de 50 de ani de la aparitia lor, totusi acestea au o serie de “puncte slabe”, respectiv numeroasele efecte secundare datorate continutului de estrogen si progesteron sintetic. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei si de asemenea, modificarii invelisul intern al uterului (endometru), facand implantarea putin probabila. Efectele adverse despre care spuneam, isi fac simtita prezenta in special in cazul in care va aflati un una dintre urmatoarele situatii: varsta peste 35 de ani, sunteti fumatoare, alaptati, aveti indice de masa corporala ridicat, aveti probleme hepatice, urmati tratament cu alte medicamente (antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice, anticonvulsitante), etc.

Alternativa pentru pilulele contraceptive este contraceptia locala care se adreseaza tuturor femeilor ce isi doresc sa utilizeze o metoda contraceptiva sigura, dar este in special recomandata femeilor care au contraindicatie teporara/definitiva pentru pilule sau dispozitive intrauterine, celor care au nascut de curand si celor care alapteaza, femeilor aflate in perioada de premenopauza dar si ca metoda de protectie suplimentara pentru cele care folosesc diafragma sau steriletul.

Printre avantajele contraceptivelor locale, cum este si Pharmatex® capsule, se numara “utilizarea fara un consult medical, faptul ca nu necesita monitorizare medicala ulterioara, nu dau reactii adverse, prezinta efecte antiseptice si antimicrobiene, nu modifica mucoasa vaginala si PH-ul vaginal si sunt compatibile cu prezervativele din latex” – precizeaza Dr. Adriana Constantin, medic primar medicina generala si planificare familiala – contraceptie, Centrul de planificare familiala si contraceptie Maternitea Panait Sarbu.

De asemenea, Pharmatex® capsule protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala, fiind activ pe un anumit numar de agenti infectiosi, in special gonococi, chalamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Pharmatex® capsule este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si poate fi utilizat fara nicio restrictie medicala. Produsul contine clorura de benzalconiu, care este un spermicid si un antiseptic in acelasi timp.

Astept sa-mi spuneti parerile voastre despre acest subiect si daca ati vrea sa cititi mai multe informatii despre planificarea familiala si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Cred ca educatia sexuala este un domeniu in care avem lacune majore, iar asta din pacate continua sa afecteze foarte multe vieti.

Articol realizat in colaborare cu Dr. Viorel Vacaru, Director medical si reglementari in domeniul farmaceutic, Laboratoire Innotech International, Reprezentanta pentru Romania Parte a Grupului Innothera

Pharmatex_Capsule

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Ce am aflat la evenimentul “Parintii, copiii si tehnologia”
  Sharing is caring:

   Subiectul “Copii, ecrane si tehnologie” este unul de foarte mare interes pentru mine, pentru ca desi uneori as vrea sa […]

  Sharing is caring:
 • Importanta povestilor de noapte buna
  Sharing is caring:

  Traim niste vremuri in care lucrurile se intampla cu viteza luminii, nu reusim sa finalizam o treaba ca imediat apare […]

  Sharing is caring:
 • Ziua 2. Coafura rezista!
  Sharing is caring:

  Picioarele mai putin :). Am avut o saptamana grea in care de-abia am mers, era imposibil sa pun calcaiele in […]

  Sharing is caring:
 • Pasiunea si talentul trebuiesc sustinute cu munca si educatie
  Sharing is caring:

  Una dintre lectiile pe care le-am invatat in ultimul timp este ca dintre doi oameni, unul talentat si altul ambitios, […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*