Programul Scolar Colgate a implinit 23 de ani

Programele educative extracuriculare care se deruleaza in scoli sunt cele care completeaza bagajul de cunostinte cu care copiii pornesc in viata. Sunt cunostinte legate de cele mai diverse domenii, si poate ca cele mai importante sunt cele legate de un stil de viata sanatos.

Oricat de scurta ar fi durata acestor programe, pentru ca din pacate multe nu prea reusesc sa se sustina din punct de vedere financiar, impactul pe care il au este semnificativ pentru viata celor care au beneficiat de ele.

Insa ganditi-va cum ar fi ca un program sa dureze atat de mult incat sa cuprinda generatii. Adica primii copii care au beneficiat de programul respectiv sa ajunga adulti, iar copiii lor, sa beneficieze de acelasi program. Si tot asa. Acesta, din punctul meu de vedere, se cheama program de sanatate publica. Inseamna ca se ating si se schimba metalitati.

Un astfel de program este cel derulat de Colgate, de 23 de ani. Destinat copiilor din clasele I – IV, acest program scrie deja istorie, peste 5.600.000 de copii beneficiind de Programul Scolar Colgate. 

Doar in 2015, programul poate fi masurat cantitativ cu urmatoarele cifre:

  • 116.000 de elevi din clasele I – IV au fost implicati in program
  • 116.000 de periute si mini paste de dinti folosite in program
  • aproximativ 2.748.000 dintiosori au fost periati mai bine prin acest program
  • 464.000 de minute alocate ingrijirii orale numai intr-o singura zi (2 periaje/zi timp de 2 minute)

colgate2

Copiii au fost invitati sa participe la lectii de igiena orala sustinute de profesionisti in medicina dentara. Pentru eficienta asimilarii si corectitudinea informatiilor, materialele educationale Colgate au fost dezvoltate de o echipa interdisciplinara de specialisti in psihologie, pedagogie si stomatologie preventiva, fiind adaptate local de medici dentisti cu experienta pedodontica. Totodata, pentru ca lectia sa fie adaptata capacitatii de intelegere a copilului, a fost creat personajul Dr. Maseluta, mascota Programului Scolar Colgate, “vocea” care transmite toate mesajele educationale.

Ana Maria Mitrus colgate

Fiecare lectie de igiena orala abordeaza perspectiva invatarii ca joc, elevii avand ocazia de a invata intr-un mod placut pasii pe care trebuie sa-i respecte in fiecare zi pentru a avea dinti sanatosi, prin intermediul unui film educational cu Dr. Maseluta si echipa sa de Supereroi ai dintilor sanatosi, exersand totodata tehnica corecta de periaj dentar cu ajtuorul unui model demonstrativ pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o mini pasta de dinti), un pliant cu sfaturi pentru parinti si un pliant pentru insemnarea periajului zilnic.

La multi ani, draga Dr. Maseluta si la cat mai multi dintisori albi si sanatosi!

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

colgate1

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*