Premiera in Romania – Metoda Dalcroze

Asociația De dragul artei organizează, pentru prima oară în România, în perioada 31 mai-2 iunie, un atelier bazat pe metoda Dalcroze – metodă de învățare a muzicii inspirată de ritm și mișcare, cunoscută și practicată în întreaga lume – care urmărește atât dezvoltarea personalității, cât și crearea unei culturi și practici muzicale de nivelul oricărui Conservator de muzică.

Mizând pe principiul că educația muzicală începe de timpuriu și este foarte importantă în dezvoltarea armonioasă a personalității umane și în perfecționarea mecanismului gândirii și al sensibilitatii, Asociația De dragul artei invită, pentru desfășurarea atelierelor pe metoda Dalcroze, un muzician specializat în ritmică,  Anne-Claire Rey-Bellet,  profesor la Institutul Jaques Dalcroze din Geneva.

Seria programelor de educație muzicală este dedicată copiilor încadrați în mai multe categorii de vârstă: 1-3 ani, 3-4 ani, 4-6 ani, 6-8 ani și părinților acestora. Acestea au avut deja un mare succes în străinătate, iar în România vor începe în luna iunie, în strânsă legătură cu Ziua Internațională a Copilului. În cadrul atelierului, un program special va fi dedicat muzicienilor/profesorilor de muzică/studenților la Conservator care doresc să cunoască această metodă.

                               Dalcroze_foto

“Orice copil se naște artist, adică îi place să viseze, să imagineze și să creeze. Se pare că, în programele educaționale, nu se acordă un loc suficient de important studiilor având ca scop creșterea imaginației și a sensibilității astfel încât copilul să-și dezvolte creativitatea proprie. Copilul își pierde adesea facultățile imaginative pentru că educatorul nu a știut să i le recunoască și să i le cultive. Dintre toate lecțiile pe care le primeștecopilul, el le preferă, fără urmă de îndoială, pe cele care îl incită să improvizeze. (…) Educația nu înseamnă să îi creezi copilului facultăți pe care el nu le are, ci mai degrabă să-i oferi ocazia să profite cât mai mult cu putință de facultățile pe care le posedă. » spunea Emile Jaques Dalcroze referitor la metoda de educație muzicală pe care a fondat-o la începutul secolului  XX.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Asociației De dragul artei sau Pagina de FB.

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*